Деманти поводом текста „Сраман чин: Црвени крст раздваја људе који су у социјалној потреби“

11.10.2024. 13:16
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српски упутио је деманти на текст, односно изјаву народног посланика и предсједника Општинског одбора Црвеног крста општине Источна Илиџа Дарка Берјана, под насловом: „Сраман чин: Црвени крст раздваја људе који су у социјалној потреби“, те упознао јавност да су у овом тексту изнесене, како наводе, нетачне и неправилне информације.

Деманти преносимо у цјелости.

 - Уважени предсједник Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа оваквим начином информисања јавности циљано наноси штету угледу Црвеног крста Републике Српске, јер није упућен у дешавања, како у својој општинској организацији, тако у цјелокупној структури Црвеног крста Републике Српске.

Црвени крст Републике Српске је јасно у посљедњем саопштењу за новинаре, који је уредно запримила и пренијела редакција портала „Катера“, најавио да „почиње испорука брашна и одређена количина пакета са основним животним намирницама ка општинским и градским организацијама Црвеног крста Републике Српске“, те да ће секретари организација након што помоћ стигне обавијестити грађане и кориснике да преузму хуманитарну помоћ.

У историји дугој 32 године Црвеног крста Републике Српске никад није „заобиђена“ ниједна општинска и градска организација Црвеног крста Републике Српске, нити је неко од наших корисника ускраћен за подршку и помоћ у виду хуманитарне помоћи.

С тим у вези напомињемо да ће уредно, као и сваки пут до сада, хуманитарна помоћ Црвеног крста Републике Српске стићи и у организацију Црвеног крста у Источној Илиџи, као и у све друге организације Црвеног крста и градове и општине у којима дјелују, као што је то био случај и у претходна три наврата када смо реализовали Одлуку Владе Републике Српске и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Нажалост, због скромних ресурса и недовољног броја превозних средстава, као и темпа паковања брашна у млину, није могуће у 64 општинске и градске организације Црвеног крста у Републици Српској извршити дистрибуцију брашна и намирница у кратком временском интервалу.

Црвени крст Републике Српске као дио структуре Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине и дио Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца своје дјеловање заснива поштујући основне принципе Међународног покрета и у складу с тим, не учествује у било каквим расправама политичке, расне, вјерске или идеолошке природе.

Само заједничким дјеловањем можемо доћи до хуманијег друштва, што је један од стратешких циљева Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Сраман чин: Црвени крст раздваја људе који су у социјалној потреби Сраман чин: Црвени крст раздваја људе који су у социјалној потреби
Показна вјежба вишенамјенских теренских јединица Црвеног крста Српске 15. октобра Показна вјежба вишенамјенских теренских јединица Црвеног крста Српске 15. октобра
Дистрибуција социјално-хуманитарне помоћи становништву Републике Српске Дистрибуција социјално-хуманитарне помоћи становништву Републике Српске
Најчитаније
  • Преминула новинарка Зорица Кусмук
    3h 51m
    2
  • Угашена четири млада живота у БиХ
    6h 41m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    20h 58m
    0
  • Ускоро почиње зимско рачунање времена – спавање сат дуже
    18h 25m
    1
  • Божовић представио пројекат реконструкције Спортског центра Војковићи (ВИДЕО)
    22h 11m
    0