Demanti povodom teksta „Sraman čin: Crveni krst razdvaja ljude koji su u socijalnoj potrebi“

11.10.2024. 13:16
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpski uputio je demanti na tekst, odnosno izjavu narodnog poslanika i predsjednika Opštinskog odbora Crvenog krsta opštine Istočna Ilidža Darka Berjana, pod naslovom: „Sraman čin: Crveni krst razdvaja ljude koji su u socijalnoj potrebi“, te upoznao javnost da su u ovom tekstu iznesene, kako navode, netačne i nepravilne informacije.

Demanti prenosimo u cjelosti.

 - Uvaženi predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža ovakvim načinom informisanja javnosti ciljano nanosi štetu ugledu Crvenog krsta Republike Srpske, jer nije upućen u dešavanja, kako u svojoj opštinskoj organizaciji, tako u cjelokupnoj strukturi Crvenog krsta Republike Srpske.

Crveni krst Republike Srpske je jasno u posljednjem saopštenju za novinare, koji je uredno zaprimila i prenijela redakcija portala „Katera“, najavio da „počinje isporuka brašna i određena količina paketa sa osnovnim životnim namirnicama ka opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta Republike Srpske“, te da će sekretari organizacija nakon što pomoć stigne obavijestiti građane i korisnike da preuzmu humanitarnu pomoć.

U istoriji dugoj 32 godine Crvenog krsta Republike Srpske nikad nije „zaobiđena“ nijedna opštinska i gradska organizacija Crvenog krsta Republike Srpske, niti je neko od naših korisnika uskraćen za podršku i pomoć u vidu humanitarne pomoći.

S tim u vezi napominjemo da će uredno, kao i svaki put do sada, humanitarna pomoć Crvenog krsta Republike Srpske stići i u organizaciju Crvenog krsta u Istočnoj Ilidži, kao i u sve druge organizacije Crvenog krsta i gradove i opštine u kojima djeluju, kao što je to bio slučaj i u prethodna tri navrata kada smo realizovali Odluku Vlade Republike Srpske i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Nažalost, zbog skromnih resursa i nedovoljnog broja prevoznih sredstava, kao i tempa pakovanja brašna u mlinu, nije moguće u 64 opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta u Republici Srpskoj izvršiti distribuciju brašna i namirnica u kratkom vremenskom intervalu.

Crveni krst Republike Srpske kao dio strukture Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i dio Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca svoje djelovanje zasniva poštujući osnovne principe Međunarodnog pokreta i u skladu s tim, ne učestvuje u bilo kakvim raspravama političke, rasne, vjerske ili ideološke prirode.

Samo zajedničkim djelovanjem možemo doći do humanijeg društva, što je jedan od strateških ciljeva Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sraman čin: Crveni krst razdvaja ljude koji su u socijalnoj potrebi Sraman čin: Crveni krst razdvaja ljude koji su u socijalnoj potrebi
Pokazna vježba višenamjenskih terenskih jedinica Crvenog krsta Srpske 15. oktobra Pokazna vježba višenamjenskih terenskih jedinica Crvenog krsta Srpske 15. oktobra
Distribucija socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu Republike Srpske Distribucija socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu Republike Srpske
Najčitanije
  • Preminula novinarka Zorica Kusmuk
    3h 49m
    2
  • Ugašena četiri mlada života u BiH
    6h 39m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    20h 56m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    18h 23m
    1
  • Božović predstavio projekat rekonstrukcije Sportskog centra Vojkovići (VIDEO)
    22h 9m
    0