Деманти: "Сарајево-гас" и "Eнергоинвест" уопште немају потписан уговор, чека се на ФБиХ

29.01.2024. 15:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Из предузећа "Сарајево-гас" а.д. Источно Сарајево демантовали су вијест да је у ФБиХ дошло до поскупљења гаса за 3,9 одсто и да је за то крив наводни споразум између сарајевског "Енергоинвеста" и „Сарајево-гаса" и истакли да ова два предузећа немају потписан нови уговор и да се његово потписивање још чека из ФБиХ.

  • Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ
    29.01.2024. 12:04

    Цијена гаса у ФБиХ од 1. јанара биће виша за 3,9 одсто, одлучено је на сједници федералне Владе. Федерална влада дала сагласност на приједлог "Енергоинвеста" за повећање цијене гаса на хитној сј...

БиХ
Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ

- И поред договора министара Републике Српске и Федерације БиХ Петра Ђокића и Ведрана Лакића, менаџмент сарајевског 'Енергоинвеста' већ двије седмице не потписује уговор који је упућен од 'Сарајево-гаса' Источно Сарајево, а који се односи на закључке са овог састанка - истиче се у демантију из "Сарајево-гаса" Источно Сарајево.

У демантију се наводи да сарајевски "Енергоинвест" упорно одбија да потпише уговор, желећи да изазову кризу и грађане федералног Сарајева оставе без гријања.

- Знајући да стварни шеф Бисере Хаџиаљевић није Влада ФБиХ, него другарица Себија Изетбеговић, савјетујем јој да је што прије позове, јер госпођа Изетбеговић већ одавно многима није доступна. Оно што би било коректно од сарајевског 'Енергоинвеста' јесте да јавно изађу са процентима и подацима колико ће цијена транспорта утицати на најављено повећање цијене - изјавио је генерални директор "Сарајево-гаса" Недељко Елек.

У демантију се подсјећа да је 12. јануара одржан састанак у федералном Министарству енергије, рударства и индустрије када је постигнут договор о новом трогодишњем уговору за транспорт гаса, по новој цијени, у износи од 14,1 КМ за 1.000 метара кубних.

Састанаку су присуствовали директор "Сарајево-гаса" Недељко Елек, директор "Енергоинвеста" Сарајево Бисера Хаџиаљевић, те ресорни министри из Владе Српске и Владе ФБиХ Петар Ђокић и Ведран Лакић.

На састанку је прихваћена цијена новог уговор који је требао бити већ потписан и то на три године, с тим што ће нову цијену морати потврдити или Регулатор Републике Српске или Влада Републике Српске, у наредних шест мјесеци.

Претходни уговор између "Сарајево-гаса" Источно Сарајево и "Енегоинвеста" Сарајево истекао је 31. децембра прошле године.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Поскупљење гаса због раста цијена на свјетском тржишту, а не због "Енергонивеста" и "Сарајево-гаса" Поскупљење гаса због раста цијена на свјетском тржишту, а не због "Енергонивеста" и "Сарај...
Елек: "Енергоинвест" прихватио нову цијену транспорта гаса Елек: "Енергоинвест" прихватио нову цијену транспорта гаса
Елек: Без уговора нема испоруке природног гаса Сарајеву Елек: Без уговора нема испоруке природног гаса Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 7m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 3m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 7m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 0m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 57m
    0