Деманти Синдикатске организације ШГ "Зеленгора" у вези смјене Ђорђа Живановића

21.04.2021. 18:49
4
ИЗВОР: КАТЕРА

Синдикална организација Шумског газдинства "Зеленгора" из Калиновика послала је нашем порталу деманти у којем наводе да за финансијске губитка овог предузећа није крив смијењени директор Ђорђе Живановић.

  • Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
    19.04.2021. 20:08

    Директори 10 организационих јединица предузећа "Шуме Републике Српске" биће смијењени због пословног губитка од око 5,3 милиона КМ, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Репу...

Република Српска
Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"

Деманти преносимо у цјелости.

Синдикатска организација ШГ „Зеленгора“ Калиновик

У вези скорашњих дешавања по питању смјене в.д. директора ШГ „Зеленгора“ Калиновик Ђорђа Живановића, дипломираног инжењера шумарства, овим путем желимо да изнесемо свој деманти и упознамо јавност са истином и неправдом која је од стране Министарства пољопривреде, шамарства и водопривреде и ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац учињена човјеку.

Наиме, у медијима се на доста мјеста наводи да је Влада Републике Српске на посебној сједници  одржаном 19. 4. 2021. године смијенила директоре десет организационих дијелова ЈПШ, међу којима и Ђорђа Живановића, а као разлог за смјену се наводи нестручно вођење предузећа и лош пословни резултат у протеклом периоду.

Лош пословни резултат, односно негативно пословање ШГ „Зеленгора“ Калиновик која се кроз медије и изјаве званичника приписује смијењеном Ђорђу Живановићу није посљедица његовог нестручног  и незаконитог рада јер је дужност в.д. директора ШГ „Зеленгора“ Калиновик преузео 1. фебруара 2021. године од претходног в.д. директора Ђорђа Сладоја, дипломираног правника, који је на челу ШГ „Зеленгора“ Калиновик био у периоду од априла 2016. године до примопредаје дужности, која је обављена крајем јануара ове године, значи скоро пет пуних година. Минус од цирка 395.000,00 КМ који се приписује смијењеном Живановићу је својим пословањем проузроковао претходни в.д. директор, а са овим истинитим чињеницама су упознати сви радници ШГ „Зеленгора“ који стоје иза овог демантија као и цијела Управа ЈП на чију молбу и наговарање се Живановић прихвата ове дужности, упркос тешкој финансијској ситуацији и лошем пословном резултату.

Ђорђе Живановић је стручним и одговорним приступом кренуо са рјешавањем нагомиланих проблема и у доброј мјери за овај кратки период од три мјесеца колико је био в.д. директор успоставио ред и поправио цјелокупну слику овог шумског газдинства, те према томе није заслужио да се његовом имену приписују неистине и да умјесто истинског кривца буде кривац за лоше пословање шумског газдинства „Зеленгора“ Калиновик.

Предсједник СОШГ "Зеленгора" Калиновик 

Бозало Станко

Слика

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Striko 22.04.2021. 08:45
    Svi oni znaju za kradzu kao i za divljac koju su polovili
  • Generic placeholder image
    Nije bitno ko 22.04.2021. 01:06
    Puna podrska za ovog mladog, postenog i ambicioznog momka. Glavu gore, nedaj se. Svi smo mi vrlo dobro upuceni, da ti nisi napravio ovaj gubitak. Bog sve vidi. Samo naprijed.
  • Generic placeholder image
    N.N 21.04.2021. 21:58
    Svaka čast za komentar ! Čista istina !
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 21.04.2021. 20:16
    Svi u Kalinoviku znaju da je glavni krivac Radomir Sladoje Deba. Kriv je i Đorđe naravno jer je dozvolio da striko preko njega mešetari. Sve u svemu da je zakona i pravde ovaj dvojac bi stanovao u Foči sledećih najmanje desetak godina.
Повезане вијести
Деманти: "Сарајево-гас" и "Eнергоинвест" уопште немају потписан уговор, чека се на ФБиХ Деманти: "Сарајево-гас" и "Eнергоинвест" уопште немају потписан уговор, чека се на ФБиХ
Деманти поводом текста „Против измјена и допуна Закона о полицијским службеницима БиХ“ Деманти поводом текста „Против измјена и допуна Закона о полицијским службеницима БиХ“
Против измјена и допуна Закона о полицијским службеницима БиХ Против измјена и допуна Закона о полицијским службеницима БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3