Девет осумњичених у акцији "Шакал" предато тужилаштву

27.12.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски службеници из Управе за организовани и тешки криминал и Специјалне антитерористичке јединице Жандармерије МУП-а Републике Српске у сарадњи са полицијом Кантона Сарајево предали су тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију деветорицу осумњичених лишених слободе оквиру акције "Шакал".

У саопштењу Тужилаштва БиХ се прецизира да је ријеч акцији у оквиру заједничких активности на подручју Сарајева и Сокоца, усмјерених на сузбијање организованог криминала у вези са неовлаштеним међународним прометом дроге.

Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела и кривично дјело прање новца.

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичена лица из оба ентитета, дуже вријеме бавила кријумчарењем већих количина дроге из сусједних земаља ради даље препродаје у БиХ, те даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља ЕУ и на тај начин стицале незакониту имовинску корист, коју су трошили И за куповину некретнина и скупоцјених возила.

Тужилац ће осумњичене испитати у законском року, након чега ће одлучити о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране и наставку истражних активности у предмету.

Коментари 0
Повезане вијести
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове
Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    15h 6m
    5
  • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
    3h 3m
    8
  • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
    6h 45m
    6
  • Егзотична пилетина у сосу
    15h 22m
    0
  • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
    11h 22m
    2