Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

20.05.2022. 16:14
1
ИЗВОР: katera.news

Средња школа "28. јуни" испратила је још једну генерације матураната, а између много добрих и вриједних ђака, изабрала је најбоље.

Ученик генерације у школској 2021/22. години је Димитрије Игњић.

Димитрије Игњић рођен је 16. јуна 2003. године у Касиндолу. Одличан је ученик са примјерним владањем. ЈУ Средњу школу „28. јуни” представљао је на такмичењима из математике, физике и основа електротехнике.

Како сам Игњић каже, за живот са свим замкама и радостима припремали су га отац Младен, мајка Саја, бака Ленка и брат Лазар, са којим је заједно дошао на свијет.

- Љубав према знању код мене је развила учитељица Наташа Бозало. Да успјешно савладам све изазове који се постављају пред средњошколца, помогла ми је моја разредница, школска мајка, професорица Тања Нишић. Уз помоћ професорице Милице Поповић Новаковић схватио сам да је математика стил живота који ми се допада, а не наука - каже Димитрије који је, такође, заљубљеник у фолклор и члан СКУД „Бошко Вујадин”.

Планира да се и даље формално и неформално образује и усавршава, те да студира Факултет техничких наука, гдје ће се, као и до сада, водити мотом: „Можемо колико знамо”саопштено је на "Фејсбук" страници ове школе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gogi 20.05.2022. 19:23
    Sve čestitke Dimitrije
Повезане вијести
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    12h 13m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    14h 32m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 59m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    17h 39m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    10h 20m
    0