Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

20.05.2022. 16:14
1
ИЗВОР: katera.news

Средња школа "28. јуни" испратила је још једну генерације матураната, а између много добрих и вриједних ђака, изабрала је најбоље.

Ученик генерације у школској 2021/22. години је Димитрије Игњић.

Димитрије Игњић рођен је 16. јуна 2003. године у Касиндолу. Одличан је ученик са примјерним владањем. ЈУ Средњу школу „28. јуни” представљао је на такмичењима из математике, физике и основа електротехнике.

Како сам Игњић каже, за живот са свим замкама и радостима припремали су га отац Младен, мајка Саја, бака Ленка и брат Лазар, са којим је заједно дошао на свијет.

- Љубав према знању код мене је развила учитељица Наташа Бозало. Да успјешно савладам све изазове који се постављају пред средњошколца, помогла ми је моја разредница, школска мајка, професорица Тања Нишић. Уз помоћ професорице Милице Поповић Новаковић схватио сам да је математика стил живота који ми се допада, а не наука - каже Димитрије који је, такође, заљубљеник у фолклор и члан СКУД „Бошко Вујадин”.

Планира да се и даље формално и неформално образује и усавршава, те да студира Факултет техничких наука, гдје ће се, као и до сада, водити мотом: „Можемо колико знамо”саопштено је на "Фејсбук" страници ове школе.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Gogi 20.05.2022. 19:23
  Sve čestitke Dimitrije
Повезане вијести
Пројекат „Теслом освијетлимо знање“ представљен у Средњој школи „28. јуни“ Пројекат „Теслом освијетлимо знање“ представљен у Средњој школи „28. јуни“
Соња Елек: Гајим љубав према математици, али његујем српски језик (ФОТО) Соња Елек: Гајим љубав према математици, али његујем српски језик (ФОТО)
Софија Ђорђић ученик генерације у основној музичкој школи у Источном Новом Сарајеву Софија Ђорђић ученик генерације у основној музичкој школи у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Преминула Сузана Рађен Тодорић
  15h 58m
  1
 • Додик кандидат за предсједника Српске, Цвијановићева за Предсједништво БиХ
  17h 6m
  1
 • Утврђена ранг-листа за додјелу 50 стипендија
  20h 59m
  0
 • Како је Војсци Републике Српске 1992. године неправедно одузет аеродром Бутмир
  20h 44m
  3
 • Сутра обустава саобраћаја у дијелу Источног Новог Сарајева
  16h 45m
  0