Dimitrije Ignjić učenik generacije Srednje škole „28. juni“

20.05.2022. 16:14
1
IZVOR: katera.news

Srednja škola "28. juni" ispratila je još jednu generacije maturanata, a između mnogo dobrih i vrijednih đaka, izabrala je najbolje.

Učenik generacije u školskoj 2021/22. godini je Dimitrije Ignjić.

Dimitrije Ignjić rođen je 16. juna 2003. godine u Kasindolu. Odličan je učenik sa primjernim vladanjem. JU Srednju školu „28. juni” predstavljao je na takmičenjima iz matematike, fizike i osnova elektrotehnike.

Kako sam Ignjić kaže, za život sa svim zamkama i radostima pripremali su ga otac Mladen, majka Saja, baka Lenka i brat Lazar, sa kojim je zajedno došao na svijet.

- Ljubav prema znanju kod mene je razvila učiteljica Nataša Bozalo. Da uspješno savladam sve izazove koji se postavljaju pred srednjoškolca, pomogla mi je moja razrednica, školska majka, profesorica Tanja Nišić. Uz pomoć profesorice Milice Popović Novaković shvatio sam da je matematika stil života koji mi se dopada, a ne nauka - kaže Dimitrije koji je, takođe, zaljubljenik u folklor i član SKUD „Boško Vujadin”.

Planira da se i dalje formalno i neformalno obrazuje i usavršava, te da studira Fakultet tehničkih nauka, gdje će se, kao i do sada, voditi motom: „Možemo koliko znamo”saopšteno je na "Fejsbuk" stranici ove škole.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Gogi 20.05.2022. 19:23
  Sve čestitke Dimitrije
Povezane vijesti
Projekat „Teslom osvijetlimo znanje“ predstavljen u Srednjoj školi „28. juni“ Projekat „Teslom osvijetlimo znanje“ predstavljen u Srednjoj školi „28. juni“
Sonja Elek: Gajim ljubav prema matematici, ali njegujem srpski jezik (FOTO) Sonja Elek: Gajim ljubav prema matematici, ali njegujem srpski jezik (FOTO)
Sofija Đorđić učenik generacije u osnovnoj muzičkoj školi u Istočnom Novom Sarajevu Sofija Đorđić učenik generacije u osnovnoj muzičkoj školi u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
 • Preminula Suzana Rađen Todorić
  16h 24m
  1
 • Dodik kandidat za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva za Predsjedništvo BiH
  17h 32m
  1
 • Utvrđena rang-lista za dodjelu 50 stipendija
  21h 25m
  0
 • Kako je Vojsci Republike Srpske 1992. godine nepravedno oduzet aerodrom Butmir
  21h 10m
  3
 • U Miljevićima identifikovano 11 žrtava nestalih na području Sarajeva
  14h 15m
  0