Димитрије Савић: Шампионска медаља само једна степеница ка остваривању сна – олимпијској медаљи

01.11.2023. 11:03
0
ИЗВОР: katera.news

Освајање златне медаље на Европском купу у Словенији је огроман успјех за мене, мој клуб, локалну заједницу и Републику Српску. Осјећај је феноменалан, а ово је само једна степеница ка остваривању сна – олимпијској медаљи.

Рекао је ово за портал „Катера“ Димитрије Савић, члан Џудо клуба „Романија“ са Пала, који се протеклог викенда окитио шампионском титулом.

На такмичењу је наступило преко 400 такмичара из 25 земаља, а наш саговорник је имао четири борбе у којима је побиједио максималним поеном, ипоном, што је огроман успјех с обзиром на ранг такмичења.

Димитрије је до финала побиједио такмичаре из Италије, Словеније и Украјине, а у финалној борби је побиједио Ивана Милићевића из БиХ.

- Борбе су свакако биле захтјевне, а најтежа ми је била полуфинална борба против представника Украјине – навео је наш саговорник.

Како истиче, припреме за такмичење су текле од почетка године, иако се посљедњих мјесеци циљано припремао за европско такмичење.

У разговору за наш портал, Димитрије је истакао да велику захвалност дугује тренеру и клубским колегама који су му пружили неизмјерну подршку.

Слика

Фото: International judo federation

Осврнувши се на претходну годину, шампион је истакао да сезона није кренула најбоље, с обзиром на то да је непланирано промијенио категорију, што му није пријало, али да се већ у другој полусезони све промијенило.

- Постао сам вицешампион Балкана за јуниоре до 21 годину, вицепрвак БиХ до 23 године и првак европског купа – истакао је он.

Ипак, додаје, као најзначајнији резултат издвојио би седмо мјесто на европском првенству 2022. године, као и избор међу 16 најбољих на свјетском првенству.

Говорећи о даљим плановима, Димитрије је навео да га до краја године очекује одлазак на још један европски куп у Мађарску.

- За наредну годину прва такмичења на календару су републичка и државна првенства – рекао је Савић.

Димитрије Савић је рођен 21. септембра 2006. године у Источном Сарајеву.

Основну школу је завршио у Палама као носилац Вукове дипломе. Ученик је трећег разреда Средње школе "28. јуни" у Источном Новом  Сарајеву, Смјер техничар информационих технологија.

Вишеструки је правак Републике Српске и БиХ у свим узрасним категоријама, као и стални члан репрезентације Босне и Херцеговине у џудоу.

Џудо тренира од своје четврте године. Тренутно је члан Џудо клуба "Романија" са Пала.

Коментари 0
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 19m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 28m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 3m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 16m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 30m
    0