Dimitrije Savić: Šampionska medalja samo jedna stepenica ka ostvarivanju sna – olimpijskoj medalji

01.11.2023. 11:03
0
IZVOR: katera.news

Osvajanje zlatne medalje na Evropskom kupu u Sloveniji je ogroman uspjeh za mene, moj klub, lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku. Osjećaj je fenomenalan, a ovo je samo jedna stepenica ka ostvarivanju sna – olimpijskoj medalji.

Rekao je ovo za portal „Katera“ Dimitrije Savić, član Džudo kluba „Romanija“ sa Pala, koji se proteklog vikenda okitio šampionskom titulom.

Na takmičenju je nastupilo preko 400 takmičara iz 25 zemalja, a naš sagovornik je imao četiri borbe u kojima je pobijedio maksimalnim poenom, iponom, što je ogroman uspjeh s obzirom na rang takmičenja.

Dimitrije je do finala pobijedio takmičare iz Italije, Slovenije i Ukrajine, a u finalnoj borbi je pobijedio Ivana Milićevića iz BiH.

- Borbe su svakako bile zahtjevne, a najteža mi je bila polufinalna borba protiv predstavnika Ukrajine – naveo je naš sagovornik.

Kako ističe, pripreme za takmičenje su tekle od početka godine, iako se posljednjih mjeseci ciljano pripremao za evropsko takmičenje.

U razgovoru za naš portal, Dimitrije je istakao da veliku zahvalnost duguje treneru i klubskim kolegama koji su mu pružili neizmjernu podršku.

Slika

Foto: International judo federation

Osvrnuvši se na prethodnu godinu, šampion je istakao da sezona nije krenula najbolje, s obzirom na to da je neplanirano promijenio kategoriju, što mu nije prijalo, ali da se već u drugoj polusezoni sve promijenilo.

- Postao sam vicešampion Balkana za juniore do 21 godinu, viceprvak BiH do 23 godine i prvak evropskog kupa – istakao je on.

Ipak, dodaje, kao najznačajniji rezultat izdvojio bi sedmo mjesto na evropskom prvenstvu 2022. godine, kao i izbor među 16 najboljih na svjetskom prvenstvu.

Govoreći o daljim planovima, Dimitrije je naveo da ga do kraja godine očekuje odlazak na još jedan evropski kup u Mađarsku.

- Za narednu godinu prva takmičenja na kalendaru su republička i državna prvenstva – rekao je Savić.

Dimitrije Savić je rođen 21. septembra 2006. godine u Istočnom Sarajevu.

Osnovnu školu je završio u Palama kao nosilac Vukove diplome. Učenik je trećeg razreda Srednje škole "28. juni" u Istočnom Novom  Sarajevu, Smjer tehničar informacionih tehnologija.

Višestruki je pravak Republike Srpske i BiH u svim uzrasnim kategorijama, kao i stalni član reprezentacije Bosne i Hercegovine u udou.

udo trenira od svoje četvrte godine. Trenutno je član udo kluba "Romanija" sa Pala.

Komentari 0
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    17h 18m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    13h 50m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    16h 34m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    12h 12m
    0
  • Danas Markovdan
    21h 0m
    0