Дизни најавио промоцију LGBT заједнице у цртаним филмовима

03.04.2022. 11:10
0
ИЗВОР: rs.n1info.com

Америчка компанија Дизни покренула је кампању чији је циљ да до краја године значајније промовише LGBT и друге мањинске заједнице.

Продуцент Кери Бурк је навела да ће Дизни урадити све како би најмање 50 одсто ликова у филмовима те компаније припадало некој од мањинских заједница.

- Мајка сам двоје квир дјеце. Једно је трансродно, а друго пансексуално. Наравно да подржавам приказивање LGBT Дизнијевих јунака - рекла је Кери Бурк.

Дизни је саопштио да су паркови и производи компаније посвећени „стварању искустава која подржавају породичне вриједности за сваку породицу“ и да „неће толерисати дискриминацију у било ком облику“.

Противимо се законодавству какво нарушава основна људска права и подржавамо наше глумце, LGBT продукцијску екипу и фанове који чине да се њихови гласови чују, саопштио је Дизни поводом контроверзног закона усвојеног на Флориди, којим се забрањује дискусија о полу и роду са школском дјецом.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Русија: ЛГБТ на листи терористичких и екстремистичких организација Русија: ЛГБТ на листи терористичких и екстремистичких организација
ЛГБТ особе у Русији ће од 1. јула морати на "лијечење" ЛГБТ особе у Русији ће од 1. јула морати на "лијечење"
Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 29m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 13m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 40m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 58m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 59m
    0