Dizni najavio promociju LGBT zajednice u crtanim filmovima

03.04.2022. 11:10
0
IZVOR: rs.n1info.com

Američka kompanija Dizni pokrenula je kampanju čiji je cilj da do kraja godine značajnije promoviše LGBT i druge manjinske zajednice.

Producent Keri Burk je navela da će Dizni uraditi sve kako bi najmanje 50 odsto likova u filmovima te kompanije pripadalo nekoj od manjinskih zajednica.

- Majka sam dvoje kvir djece. Jedno je transrodno, a drugo panseksualno. Naravno da podržavam prikazivanje LGBT Diznijevih junaka - rekla je Keri Burk.

Dizni je saopštio da su parkovi i proizvodi kompanije posvećeni „stvaranju iskustava koja podržavaju porodične vrijednosti za svaku porodicu“ i da „neće tolerisati diskriminaciju u bilo kom obliku“.

Protivimo se zakonodavstvu kakvo narušava osnovna ljudska prava i podržavamo naše glumce, LGBT produkcijsku ekipu i fanove koji čine da se njihovi glasovi čuju, saopštio je Dizni povodom kontroverznog zakona usvojenog na Floridi, kojim se zabranjuje diskusija o polu i rodu sa školskom djecom.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija: LGBT na listi terorističkih i ekstremističkih organizacija Rusija: LGBT na listi terorističkih i ekstremističkih organizacija
LGBT osobe u Rusiji će od 1. jula morati na "liječenje" LGBT osobe u Rusiji će od 1. jula morati na "liječenje"
Policija zabranila aktivnosti “Bh. povorke ponosa” u Banjaluci Policija zabranila aktivnosti “Bh. povorke ponosa” u Banjaluci
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    23h 8m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 28m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    23h 52m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    2h 41m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 35m
    0