Ђајић: Здравствено стање Крајишника тешко, прогнозе неизвјесне

30.08.2020. 16:55
0
ИЗВОР: СРНА

Здравствено стање првог предсједника Народне скупштине Републике Српске Момчила Крајишника је тешко и незахвално је говорити о прогнозама, рекао је данас директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић.

Он каже да је то установљено након данашњег конзилијума за лијечење најтеже обољелих пацијената од инфекције вирусом корона.

Ђајић каже да је Крајишниково стање неизвјесно, да име ниске вриједности кисеоника, да је тренутно на пасивном респиратору, те да ће данас вјероватно морати да буде потпуно стављен на респиратор.

- Крајишник има сву потребну његу и нема потребе да се игдје шаље на лијечење, јер имамо добру Клинику за интензивну медицину - рекао је Ђајић.

Он је подсјетио да је Крајишник синоћ примљен на Клинику интензивне медицине УКЦ-а Републике Српске због инфекције вируса корона и обостране упале плућа.

- Урадили смо све дијагностичке процедуре и дајемо сву терапију по свјетским протоколима, као и најсавременије лијекове - рекао је Ђајић.

Он је позвао становнике Српске да се придржавају мјера превенције ширења вируса корона, те напоменуо да је очигледно да ова тешка и опака болест не бира ни године, ни професију, ни мјесто боравка. 

Коментари 0
Повезане вијести
Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 47m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 45m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 11m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 26m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 5m
    0