Đajić: Zdravstveno stanje Krajišnika teško, prognoze neizvjesne

30.08.2020. 16:55
0
IZVOR: SRNA

Zdravstveno stanje prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika je teško i nezahvalno je govoriti o prognozama, rekao je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

On kaže da je to ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije virusom korona.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kiseonika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

- Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu - rekao je Đajić.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije virusa korona i obostrane upale pluća.

- Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove - rekao je Đajić.

On je pozvao stanovnike Srpske da se pridržavaju mjera prevencije širenja virusa korona, te napomenuo da je očigledno da ova teška i opaka bolest ne bira ni godine, ni profesiju, ni mjesto boravka. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Izveden složen operativni zahvat uklanjanja gigantske slezene u UKC-u Srpske Izveden složen operativni zahvat uklanjanja gigantske slezene u UKC-u Srpske
Svi se bogate, samo Dodik osiromašio Svi se bogate, samo Dodik osiromašio
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    9h 28m
    7
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 10m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    22h 38m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    7h 30m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    21h 29m
    0