Дјеца из Источног Сарајева четврту годину заредом бесплатно скијају на Јахорини

04.01.2021. 15:44
0
ИЗВОР: Катера

Представници Олимпијског центра "Јахорина", шест градских општина и града Источно Сарајево потписали су данас споразуме о бесплатном скијању за дјецу са подручја цијелог града на Јахорини у зимској 2020/21. години.

Овим споразумом предвиђа се да Олимпијски центар "Јахорина" у потпуности обезбиједи бесплатне ски карте за сву дјецу која се путем школа или општинских управа пријаве за бесплатно скијање на Јахорини, а да општине из којих дјеца долазе у техничком смислу организују превоз и друге активности предвиђене споразумима.

Слика

Дејан Љевнаић/фото: Катера

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић изразио је задовољство што се ова акција наставља и четврту годину заредом, упркос тешком времену у току којег и даље траје пандемија вируса корона, те додао да упркос свим проблемима и недаћама, Олимпијски центар добро функционише.

- Могу рећи да је прошле сезоне скијало више од 16.000 малишана са подручја града Источно Сарајево, а то је важно јер дјеца треба да заволе ову планину, да науче да скијају и да је доживе као своју. Вјерујем да ће све општине на најбољи могући начин успјети организовати превоз ученика и поштовати све прописе - каже Љевнаић.

Наглашава да је важно да поред свих правила, попут тога да дјеца која не знају да скијају, буду у пратњи старијих, односно учитеља или наставника, важно је да ове године сви учесници и посјетиоци поштују мјере прописане од стране Владе Републике Српске у вези са пандемијом вируса корона.

- То значи да сва дјеца требају да носе маске или бандане, да дезинфекују руке, поштују све мјере и наш циљ је да овај ски центар буде безбједан по том питању и да тако наставимо до краја сезоне. Ове сезоне нећемо имати никаквих активности попут концерата и других догађаја, јер морамо бити одговорни и сачувати 2.000 радних мјеста, од којих многа зависе од Олимпијског центра - истакао је Љевнаић.

Слика

Маринко Божовић/фото: Катера

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изразио је захвалност управи ОЦ "Јахорина" на пруженој прилици да дјеца из ове општине четврту годину заредом скијају на Јахорини.

- Као први човјек Источне Илиџе желим да искажем захвалност ОЦ "Јахорина" и граду Источно Сарајево на свим проведеним активностима када је у питању долазак и боравак дјеце из Источне Илиџе на Јахорини, те се зато захваљујем у име свих становника општине Источна Илиџа - рекао је Божовић.

Он је свим становницима Источне Илиџе и града Источно Сарајево честитао Нову годину и предстојеће Божићне празнике, те пожелио да 2021. година буде боља и успјешнија, без обзира на све проблеме и изазове са којима се народ сусреће.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић је такође изразио велику захвалност управи ОЦ "Јахорина" на пруженој могућности да дјеца из Трнова бесплатно скијају на планини, која се једним дијелом налази на територији ове општине.

- Поред свих проблема у протеклој години ми смо имали много заједничких, инфраструктурних пројеката у сарадњи са ОЦ "Јахорина", које ћемо наставити да реализујемо и у 2021. години. Највећи дио наших пројеката везан је за Јахорину, а међу њима као најважнији бих истакао изградњу резервоара за водоснабдијевање, који ћемо реализовати у сарадњи са општином Пале у току ове године - рекао је Гаговић.

Гаговић је додао да ће се изградњом новог резервоара код хотела "Шатор", на подручју општине Трново на Јахорини ријешити велики проблем прекида у водоснабдијевању на потезима ка насељима Обућина баре и ка Рајској долини.

Слика

Потписивање уговора/фото: Катера

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је захвалност у име свих становника, односно дјеце и њихових родитеља на могућности организовања бесплатног скијања на Јахорини и ове године.

- Захвалан сам менаџменту ОЦ "Јахорина" јер је акција бесплатног скијања на Јахорини настављена. На Сокоцу је ова активност веома добро прихваћена од стране дјеце и сви су са великим нестрпљењем протеклих дана чекали и распитивали се да ли ће се акција наставити и ове сезоне. Велики број родитеља дјеце са Сокоца није у могућности да малишане пошаље на скијање, те да није ове акције, већина дјеце не би видјела Јахорину никад - истакао је Бјелица.

Бјелица је честитао новоизабраном градоначелнику и начелницима општина у саставу града на новим мандатима, те поручио да ће општина Соколац се ускоро придружити још бољем развоју туризма на територији Сарајевско-романијске регије са новим пројектом градње етно села на Романији.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је изразио задовољство због могућности да паљанска дјеца и трећу годину заредом бесплатно скијају на Јахорини, те додао да је то један од резултата добре сарадње са ОЦ "Јахорина".

- Даћемо максимум да у техничком смислу организујемо све што је потребно за превоз ученика, посебно сада у специфичној ситуацији и у вријеме пандемије вируса корона, гдје морамо бити посебно обазриви и гледати да испоштујемо све прописане мјере. Надамо се да ће све бити обављено у најбољем могућем реду - рекао је Југовић.

Слика

Потписивање уговора/фото: Катера

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да је акција бесплатног скијања дјеце из ове општине на Јахорини веома важна и да се тиме наставља добра сарадња са управом ОЦ "Јахорина".

Гашановић се захвалио менаџменту Олимпијског центра на пруженој прилици за дјецу из Источног Старог Града, те становницима ове општине и града Источно Сарајево честитао Новогодишње и Божићне празнике.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић додао је да ће дјеци из ове општине много значити да и ове сезоне бесплатно користе ски стазе на Јахорини, посебно онима чији родитељи нису у финансијској могућности да им то обезбиједе.

Катић је истакао да је важно да дјеца заволе планину, науче да скијају и да боравак на планини искористе на најбољи могући начин.

Новоизабрани градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић у име Градске управе се захвалио руководству ОЦ "Јахорина" на поново пруженој шанси да сва дјеца, из свих шест градских општина бесплатно скијају на овој планини.

- Желим да се захвалим и мојим претходницима у Градској управи, који су подржавали ове активности и омогућивали дјеци из Источног Сарајева да скијају на Јахорини, организују превоз ученика, а ми смо ту праксу наставили и ове године. Ове године очекујемо подршку и Владе Републике Српске, те смо им се обратили по том питању - каже Ћосић.

Он је додао да се сви, као представници градских општина и Града Источно Сарајево, требају окупити око заједничког и највећег зимског, туристичког потенцијала Републике Српске, планине Јахорине, и понашати се тако да буду подршка овом Центру и свима који се баве зимским туризмом на планини.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    3h 47m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    14h 5m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    14h 11m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    14h 9m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    13h 0m
    0