Djeca iz Istočnog Sarajeva četvrtu godinu zaredom besplatno skijaju na Jahorini

04.01.2021. 15:44
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Olimpijskog centra "Jahorina", šest gradskih opština i grada Istočno Sarajevo potpisali su danas sporazume o besplatnom skijanju za djecu sa područja cijelog grada na Jahorini u zimskoj 2020/21. godini.

Ovim sporazumom predviđa se da Olimpijski centar "Jahorina" u potpunosti obezbijedi besplatne ski karte za svu djecu koja se putem škola ili opštinskih uprava prijave za besplatno skijanje na Jahorini, a da opštine iz kojih djeca dolaze u tehničkom smislu organizuju prevoz i druge aktivnosti predviđene sporazumima.

Slika

Dejan Ljevnaić/foto: Katera

Direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić izrazio je zadovoljstvo što se ova akcija nastavlja i četvrtu godinu zaredom, uprkos teškom vremenu u toku kojeg i dalje traje pandemija virusa korona, te dodao da uprkos svim problemima i nedaćama, Olimpijski centar dobro funkcioniše.

- Mogu reći da je prošle sezone skijalo više od 16.000 mališana sa područja grada Istočno Sarajevo, a to je važno jer djeca treba da zavole ovu planinu, da nauče da skijaju i da je dožive kao svoju. Vjerujem da će sve opštine na najbolji mogući način uspjeti organizovati prevoz učenika i poštovati sve propise - kaže Ljevnaić.

Naglašava da je važno da pored svih pravila, poput toga da djeca koja ne znaju da skijaju, budu u pratnji starijih, odnosno učitelja ili nastavnika, važno je da ove godine svi učesnici i posjetioci poštuju mjere propisane od strane Vlade Republike Srpske u vezi sa pandemijom virusa korona.

- To znači da sva djeca trebaju da nose maske ili bandane, da dezinfekuju ruke, poštuju sve mjere i naš cilj je da ovaj ski centar bude bezbjedan po tom pitanju i da tako nastavimo do kraja sezone. Ove sezone nećemo imati nikakvih aktivnosti poput koncerata i drugih događaja, jer moramo biti odgovorni i sačuvati 2.000 radnih mjesta, od kojih mnoga zavise od Olimpijskog centra - istakao je Ljevnaić.

Slika

Marinko Božović/foto: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izrazio je zahvalnost upravi OC "Jahorina" na pruženoj prilici da djeca iz ove opštine četvrtu godinu zaredom skijaju na Jahorini.

- Kao prvi čovjek Istočne Ilidže želim da iskažem zahvalnost OC "Jahorina" i gradu Istočno Sarajevo na svim provedenim aktivnostima kada je u pitanju dolazak i boravak djece iz Istočne Ilidže na Jahorini, te se zato zahvaljujem u ime svih stanovnika opštine Istočna Ilidža - rekao je Božović.

On je svim stanovnicima Istočne Ilidže i grada Istočno Sarajevo čestitao Novu godinu i predstojeće Božićne praznike, te poželio da 2021. godina bude bolja i uspješnija, bez obzira na sve probleme i izazove sa kojima se narod susreće.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović je takođe izrazio veliku zahvalnost upravi OC "Jahorina" na pruženoj mogućnosti da djeca iz Trnova besplatno skijaju na planini, koja se jednim dijelom nalazi na teritoriji ove opštine.

- Pored svih problema u protekloj godini mi smo imali mnogo zajedničkih, infrastrukturnih projekata u saradnji sa OC "Jahorina", koje ćemo nastaviti da realizujemo i u 2021. godini. Najveći dio naših projekata vezan je za Jahorinu, a među njima kao najvažniji bih istakao izgradnju rezervoara za vodosnabdijevanje, koji ćemo realizovati u saradnji sa opštinom Pale u toku ove godine - rekao je Gagović.

Gagović je dodao da će se izgradnjom novog rezervoara kod hotela "Šator", na području opštine Trnovo na Jahorini riješiti veliki problem prekida u vodosnabdijevanju na potezima ka naseljima Obućina bare i ka Rajskoj dolini.

Slika

Potpisivanje ugovora/foto: Katera

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izrazio je zahvalnost u ime svih stanovnika, odnosno djece i njihovih roditelja na mogućnosti organizovanja besplatnog skijanja na Jahorini i ove godine.

- Zahvalan sam menadžmentu OC "Jahorina" jer je akcija besplatnog skijanja na Jahorini nastavljena. Na Sokocu je ova aktivnost veoma dobro prihvaćena od strane djece i svi su sa velikim nestrpljenjem proteklih dana čekali i raspitivali se da li će se akcija nastaviti i ove sezone. Veliki broj roditelja djece sa Sokoca nije u mogućnosti da mališane pošalje na skijanje, te da nije ove akcije, većina djece ne bi vidjela Jahorinu nikad - istakao je Bjelica.

Bjelica je čestitao novoizabranom gradonačelniku i načelnicima opština u sastavu grada na novim mandatima, te poručio da će opština Sokolac se uskoro pridružiti još boljem razvoju turizma na teritoriji Sarajevsko-romanijske regije sa novim projektom gradnje etno sela na Romaniji.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da paljanska djeca i treću godinu zaredom besplatno skijaju na Jahorini, te dodao da je to jedan od rezultata dobre saradnje sa OC "Jahorina".

- Daćemo maksimum da u tehničkom smislu organizujemo sve što je potrebno za prevoz učenika, posebno sada u specifičnoj situaciji i u vrijeme pandemije virusa korona, gdje moramo biti posebno obazrivi i gledati da ispoštujemo sve propisane mjere. Nadamo se da će sve biti obavljeno u najboljem mogućem redu - rekao je Jugović.

Slika

Potpisivanje ugovora/foto: Katera

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je akcija besplatnog skijanja djece iz ove opštine na Jahorini veoma važna i da se time nastavlja dobra saradnja sa upravom OC "Jahorina".

Gašanović se zahvalio menadžmentu Olimpijskog centra na pruženoj prilici za djecu iz Istočnog Starog Grada, te stanovnicima ove opštine i grada Istočno Sarajevo čestitao Novogodišnje i Božićne praznike.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dodao je da će djeci iz ove opštine mnogo značiti da i ove sezone besplatno koriste ski staze na Jahorini, posebno onima čiji roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti da im to obezbijede.

Katić je istakao da je važno da djeca zavole planinu, nauče da skijaju i da boravak na planini iskoriste na najbolji mogući način.

Novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić u ime Gradske uprave se zahvalio rukovodstvu OC "Jahorina" na ponovo pruženoj šansi da sva djeca, iz svih šest gradskih opština besplatno skijaju na ovoj planini.

- Želim da se zahvalim i mojim prethodnicima u Gradskoj upravi, koji su podržavali ove aktivnosti i omogućivali djeci iz Istočnog Sarajeva da skijaju na Jahorini, organizuju prevoz učenika, a mi smo tu praksu nastavili i ove godine. Ove godine očekujemo podršku i Vlade Republike Srpske, te smo im se obratili po tom pitanju - kaže Ćosić.

On je dodao da se svi, kao predstavnici gradskih opština i Grada Istočno Sarajevo, trebaju okupiti oko zajedničkog i najvećeg zimskog, turističkog potencijala Republike Srpske, planine Jahorine, i ponašati se tako da budu podrška ovom Centru i svima koji se bave zimskim turizmom na planini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Darko Vojvodić ostaje u Famosu, Dušan Remić novi trener golmana Darko Vojvodić ostaje u Famosu, Dušan Remić novi trener golmana
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović posjetio novootvoreni vrtić „Kockalone“ Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović posjetio novootvoreni vrtić „Kockalone“
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    22h 52m
    0
  • Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule
    23h 37m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 9m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 3m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 28m
    0