Дјечак Дејан којег је оставила мајка добија нови дом

14.11.2019. 15:00
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Дјечаку Дејану Зорићу (11) из Новог Града, чије су сузе за мајком која га је оставила проливене пред очима јавности, почеле се да се дешавају и лијепе ствари.

Иако мајку нико не може да му врати ако она то не жели, људи доброг срца одлучни су у намјери да Деју саграде нови условнији дом и барем мало му уљепшају дане дјетињства.

Наиме, након приче о његовој тешкој судбини и животу у трошној кући без воде и купатила, јавили су се бројни људи који желе да помогну у остварењу Дејових жеља.

Подсјећамо, овај храбри малишан који осваја искреним погледом зелених очију и зрелошћу у свом погледу на живот, испричао је да има двије жеље.

-Да ми се врати сестра и да ми се направи "нешто" куће - рекао је Дејан новинарима.

Слика


Навео је да би волио да нова кућа буде у његовим родним Доњим Агићима, али ближе цести, јер је до трошне куће у којој сада живи пут изузетно неприступачан.

-Тако ће и бити - поручују организатори хуманитарне акције за Деја.

Један од организатора хуманитарног концерта, Дарио Царић каже да се јавио мјештанин Доњих Агића који је поклонио малишану плац за кућу.

-Плац за нову кућу налази се у близини старе куће у којој сада Дејан живи, али је поред пута тако да ће он моћи лакше да одлази у школу и на тренинге каратеа. Наредних дана обавиће се у катастру препис власништва за овај плац и онда можемо почети правити кућу за Деја - рекао је Царић.

Додао је да ће кућа бити монтажна и да очекују да ће бити и брзо спремна за усељење.

-Дејо ће добити кључ у руке куће на коју има гаранцију 100 година. Ми се надамо да ће он, заједно са својом баком, татом и дједом, прославити најрадоснији празник, Божић, у новом дому - каже Царић.

Додаје да такође продају и карте за хуманитарни концерт "Запјевај за Деју" који ће бити одржан 22. новембра у Спортској дворани у Новом Граду.

-За Деја ће пјевати велики број крајишких група и вокалних солиста, који су се сами нама јављали са жељом да учествују у овој хуманитарној акцији. Наредних дана продаваћемо карте на Тргу у Новом Граду. Оне се могу купити и у кафе бару "Мобилис" трговини "Феникс" у Рудицама, на бензинској пумпи "Гаги Транс", код мене лично и код Младена Kарана који је покренуо ову хуманитарну акцију - каже Царић.

Наводи да ће се карте, које коштају пет KМ, моћи купити и на улазу у дворану у наредни петак када буде концерт који ће почети у 19 сати.

Додаје да су помоћ у градњи куће за Дејана Зорића, обећали начелници Новог Града, Kрупе на Уни и Оштре Луке те да ће наредних дана обићи и остале општине у регији.

-Велики број људи се јавља са жељом да помогне. Тако нам је помогао и Фудбалски клуб "Сводна", а директор овог клуба Милан Балабан је рекао да ће он лично дати онолико новца колико нам буде недостајало - каже Царић.

Дејан је новинару Српскаинфо рекао да би волио да у новој кући има собу за себе, али и за секу Дејану коју је мајка одвела са собом када је одлучила да напусти брак са Дејановим оцем прије четири године.

Његова бака Стана, рекла је да би радо и Дејану прихватила и одгајала како би брат и сестра били скупа.

Kако су испричали, Дејанова мајка се преудавала два пута након што је отишла.

-Бринемо се за Дејану, она је промијенила три школе, јер се њена мајка два пута удавала и враћала једном код своје мајке. Бојимо се да Дејана толике промјене кућа и школа неће добро поднијети - рекла је Стана.

Додала је да се надају да ће реаговати надлежне службе како би Дејан остварио своје право да виђа сестру.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 48m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 50m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    15h 43m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 48m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 51m
    1