"Дјечак лептир" изгубио битку за живот, његово храбро срце није могло више

11.10.2019. 21:56
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Деспот Лазић (12), дјечак из Бајине Баште који је боловао од неизљечиве болести коже, преминуо вечерас на Институту за мајку и дијете у Београду, послије компликација на срцу која је изазвала његова основна болест.

Неколико дана Деспот је био без свијести, прикључен на апарате, и иако су љекари чинили све да га спасу, у томе нису успјели. Дјечаку је током данашњег дана два пута стало срце, љекари су радили реанимацију, али помоћи за храброг дјечака, нажалост, није било.

Блиц је у љето 2015. године објавио причу о Деспоту Лазићу, који је од рођења боловао од болести зване булозна епидермолиза. Од главе до пете Деспот је био прекривен ранама.

– Треба бити психички јак, па сакрити сузу док си уз њега. Тек када га савлада сан, добро се исплачем, па и ја одем на спавање. Свако јутро нова нада, али и ње је све мање – причала је Деспотова мајка.

Kако је дечак растао, тако су ране и модрице бивале све веће, болније и крвавије. Таман када се једна смири, на другом дијелу тијела – леђима, грудима, рукама, челу, лицу, свуда гдје има коже, букнула би нова. Због болова и свраба Деспот већ неко вријеме није могао да стоји и хода, стигла га је и анемија.

Унутрашње органе спопали су пликови, због чега је дјечак могао да једе само кашасту храну. Болест није дозвољавала правилан рад прстију, па су му они и на рукама и на ногама срасли један за други.

Посљедњих недјеља Деспот је био на Институту за мајку и дијете. Његово здравствено стање се нагло погоршало и иако је тим љекара дао све од себе да помогну дјечаку лептиру, у томе нису успјели.

Коментари 0
Повезане вијести
"Дјечак лептир" из БиХ успјешно оперисан у Турској "Дјечак лептир" из БиХ успјешно оперисан у Турској
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 25m
    0
  • Слани мафини
    13h 46m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 41m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 35m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 4m
    3