Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежава десети рођендан

28.12.2020. 09:32
0
ИЗВОР: СРНА

Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево данас ће обиљежити десет година рада, а због епидемиолошке ситуације традиционална приредба биће организована са мање учесника и дјеце, изјавила је вршилац дужности директора ове културне установе Наташа Кулашинац.

Она је напоменула да Дјечија библиотека има 2.735 чланова узраста од неколико мјесеци до четрнаест година.

- Нажалост, ове године због ситуације изазване вирусом корона и епидемиолошких мјера нисмо могли да реализујемо све планиране активности, па чак ни све редовне, али смо се трудили да будемо на услузи дјеци и њиховим родитељима. Трудили смо се да одржимо неке од радионица, као што су ликовна и мала школа читања, те курсеве енглеског језика за дјецу - рекла је Кулашинац.

Она је додала да су све активности реализовали уз придржавања епидемилошких мјера, те са максимално десеторо дјеце по радионици.

Према њеним ријечима, фонд у Дјечијем одјељењу чини око 10.000 библиотечких јединица, књига, сликовница, играчака и другог дидактичког материјала.

Бесплатне услуге које обезбјеђују за малишане од једне до 14 година уклањају социјалне баријере и дају исту могућност свима за кориштење како библиотечког тако и дидактичког материјала, те могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе и радионичке активности и креативно провођење слободног времена, порили су из Дјечијег одјељења. 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 9m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 42m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 23m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 23m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 13m
    0