Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo obilježava deseti rođendan

28.12.2020. 09:32
0
IZVOR: SRNA

Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo danas će obilježiti deset godina rada, a zbog epidemiološke situacije tradicionalna priredba biće organizovana sa manje učesnika i djece, izjavila je vršilac dužnosti direktora ove kulturne ustanove Nataša Kulašinac.

Ona je napomenula da Dječija biblioteka ima 2.735 članova uzrasta od nekoliko mjeseci do četrnaest godina.

- Nažalost, ove godine zbog situacije izazvane virusom korona i epidemioloških mjera nismo mogli da realizujemo sve planirane aktivnosti, pa čak ni sve redovne, ali smo se trudili da budemo na usluzi djeci i njihovim roditeljima. Trudili smo se da održimo neke od radionica, kao što su likovna i mala škola čitanja, te kurseve engleskog jezika za djecu - rekla je Kulašinac.

Ona je dodala da su sve aktivnosti realizovali uz pridržavanja epidemiloških mjera, te sa maksimalno desetoro djece po radionici.

Prema njenim riječima, fond u Dječijem odjeljenju čini oko 10.000 bibliotečkih jedinica, knjiga, slikovnica, igračaka i drugog didaktičkog materijala.

Besplatne usluge koje obezbjeđuju za mališane od jedne do 14 godina uklanjaju socijalne barijere i daju istu mogućnost svima za korištenje kako bibliotečkog tako i didaktičkog materijala, te mogućnost za sticanje novih znanja kroz najsavremenije metode i radioničke aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena, porili su iz Dječijeg odjeljenja. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    9h 47m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 31m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    3h 16m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    20h 58m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    23h 17m
    0