Дјевојчица са Космета пјева 9. маја у центру Москве

06.05.2022. 20:29
3
ИЗВОР: srna.rs

Талентована дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије Павлина Радовановић пјеваће у центру Москве 9. маја на централној међународној сцени "Бесмртног пука" поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату.

Виши савјетник Руског дома у Београду Георгиј Енгелхарт изјавио је да је Радовановићева отпутовала у Москву на позив организатора "Бесмртног пука".

- Пјеваће косовске песме на централном месту ове манифестације у Москви. То је нешто сасвим природно, заправо само показује колико су природне наше руско-српске везе и какву и колику будућност имају - рекао је Енгелхарт за Спутњик.

Током једномјесечног боравка у Русији Павлина ће наступати у више умјетничких догађаја како у руској пријестоници тако и другим градовима.

Ово ће бити прилика да представи музичку баштину Косова и Метохије, свој родни град Ораховац, али и сложен начин живота Срба у овом метохијском гету, као и да упозна богату културу земље домаћина у којој борави први пут.

Радовановићева /12/ је наступала на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској, а недавно је одржала и свој први солистички концерт пред београдском публиком, управо у Руском дому.

Она је пјевала поводом сјећања на мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије.

 

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Хуман 08.05.2022. 18:35
    Интересује ме зашто овај портал и многи остали пишу нон стоп јекавски? Где смо ми то? За који народ су ове вести на јекавици ћириличним писмом?
  • Generic placeholder image
    Ружа 06.05.2022. 23:13
    Павлина је заслужила и као умјетник и као човјек, само мислим да би неко требао обавјестити председника Србије. Можда јој неће дати да се врати због путинове увреде.
  • Generic placeholder image
    Neven 06.05.2022. 21:10
    Neka je sretan put mladoj Pavlini, i da na najbolji način prezentuje svoju državu Srbiju, i Srpski narod u cijelini.
    Svojim doprinosom i pjesmom da uljepša dan kada su sile svjetlosti pobijedile sile tame. Veliki dan "Dan pobjede nad fašizmom-9. maj. Na radost majčice Rusije i Ruskog naroda i svekolikog slobodoljubivog naroda svijeta.
Повезане вијести
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 4m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 45m
    13
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 4m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 8m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 52m
    0