Дјевојчици пас одгризао прст

12.10.2022. 19:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Породица мале Кристине Ћирић из Београда, јучерашњи дан заувијек ће памтити по, на жалост, стравичном догађају који је једно пријатно поподне претворио у праву драму. Двогодишњу дјевојчицу у Крњачи је напао улични пас и одгризао јој прст!

Што је најгоре, ово је могло да буде спријечено, с обзиром на то да грађани овог дијела града већ годинама моле надлежне да ријеше проблем са великим бројем напуштених паса.

Читава драма почела је јуче око 13 часова, у Улици Јовице Јасјевића, у Крњачи, насеља у предграђу Београда.

– Било је сасвим обично поподне, вријеме ручка и у посјету су нам дошле моја сестра и њена двогодишња кћеркица. Дан је почео као и сваки други, а онда се претворио у највећу агонију наших живота – почиње причу за “Београд на Блиц” тетка двогодишње дјевојчице Весна Милосав Бркић.

Наиме, након ручка њена сестра, односно мајка мале Кристине, са њом је изашла у шетњу, недалеко од куће гдје су дошле у госте, пише Блиц.

– Дијете као и свако дијете, радознало и пуно живота, током шетње пришла је малом црном псу да га помилује, не слутећи шта ће се десити, и ту почиње наша агонија и борба – прича Весна Милосев Бркић и додаје:

У том тренутку, пас је насрнуо на дијете и крволочно јој одгризао прст на десној руци. Толико крвнички ју је ујео, да није хтио да пусти док јој није одгризао цијели прст. – препричава тетка дјевојчице детаље драме која се јуче одиграла испред њеног дома.

Дијете је уз огроман бол, додаје, доживјело у велике трауме, како и њена мајка.

– То је била борба са псом, њега који кидише и моје сестричине и сестре да је исчупају из његових чељусти – рекла је тетка мале Кристине.

Након уједа и те крволочне борбе, мајка мале Кристине је некако успјела брзо да се прибере и контактира Хитну помоћ.

– У свом том хаосу и шоку, они су њој одговорили да излазе само у случају животне угрожености и упутили су је да дете одведу у први дом здравља у Крњачи. То је био нови шок – прича Весна.

Како даље наставља, отац дјевојчице је у том тренутку био на послу, али чим је сазнао шта се дешава дојурио је што је прије могао. У међувремену, и он је позвао Хитну помоћ у нади да ће овог пута схватити озбиљност ситуације.

– Међутим и он је добио исти одговор – да су се већ чули са мајком дјетета и да није довољно страшно да би морала хитна помоћ да долази и поново су их упутили у дом здравља – испричала је тетка дјевојчице.

Ствар су тако, ипак морали да узму у своје руке. Хитно су кренули у дом здравља.

– Како су у здравственој станици видјели Кристину и њену руку одмах су нас примили и пружили прву помоћ. По хитном поступку превезли су је у Институт за мајку и дијете на одјељење дјечије хирургије гдје је након корона теста извршена операција прста – прича тетка и даље узнемирена због свега.

На Институту су им тражили дио одгризеног прста како би га пришили, али то није било могуће – пас га је изгледа појео.

– Ангажовали смо нашу мајку, комшилук нам је достао помогао да нађемо прст, али нажалост, крволочни пас га је појео, те трансплатација није била могућа – прича нам Весна.

Како додаје, на руци дјевојчице остао је само коријен прста.

– Кристина је још увијек у болници, сада је стабилно, животно угрожена није била ниједног тренутку, али опет то не смањује њену трауму и чињеницу да има инвалидитет – каже тетка дјевојчице.

Иначе, грађани Крњаче већ годинама моле надлежне да ријеше проблем паса луталица у њиховом комшилику.

– Наша улица је позната по напуштеним псима. Често знају да дођу ниоткуда и да оставе које штене, такође по коју кују са штенцетима. Све оне псе које не желе више да имају, оставе код нас да трчкарају по нашој улици, тако да је наша улица пуна нових и старих паса луталица. Ти напуштени пси знају често и да нападају комшилук, лају и уливају страх пролазницима – прича нам Весна и додаје да се дешавало да одгризу гуму на бициклу или слично.

Како каже, комшилук је овдје увијек на опрезу и некој врсти сталног страха од тих паса.

– Покушала сам да ријешим проблем око луталица, али нисам успјела. Надлежним службама сам се обраћала више пута, али нажалост на мој апел никада нико није реаговао – каже Весна Милосав Бркић и поручује:

– Моја лична порука и апел свима јесте да је ово једна страшна ситуација која ствара велике трауме. Немојте да ме схватите погрешно, ја прва волим псе и имам једног код куће. Али, исто тако сматрам да подједнако треба да заштитимо и људе, као и животиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО) Херој са Кошара: Једини пас који је добио чин мајора у Србији (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 31m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 48m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 38m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 20m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 58m
    0