Ђоковић користио валидне PCR тестове за улазак у Аустралију

02.02.2022. 18:34
0
ИЗВОР: Танјуг

Прво основно јавно тужилаштво у Београду, одбацило је кривичну пријаву потписника "Будимир Гром" у којој се наводи да су непозната лица сачинила фалсификовану исправу – PCR потврде, које је касније употребио Новак Ђоковић за изузеће од вакцинације при уласку у Аустралију, као и приликом изјављивања жалбе на одлуку о укидању визе.

Пријава је тужилаштву била поднесена 12. јануара електронским путем против непознатог лица због извршења кривичног дјела фалсификовање исправе, саопштило је тужилаштво.

Тужилаштво је извршило неопходне провјере, упућен је захтјев за прикупљање потребних обавјештења Министарству здравља Републике Србије ради провјере тачности података, односно навода из кривичне пријаве.

Тужилаштво је данас обавијештено од стране Министарства здравља да је инспекцијским надзором у установама из Плана мреже утврђено да су потврде о резултату тестирања на вирус корону на које се указује у кривичној пријави аутентичне.

- Увидом у електронску базу података приликом надзора о извршеним тестирањима на присуство вируса ковид 19 за лице Новак Ђоковић утврђено да је он више пута тестиран и да су и потврде о резултату тестирања од дана 16. 12. 2021. године и од дана 22. 12. 2022. године валидне - прецизира тужиалштво.

Након прикупљених података тужилаштво је рјешењем одбацило кривичну пријаву, обзиром да пријављено дело није кривично дјело за које се гони по службеној дужности.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    23h 34m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    12h 47m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    12h 18m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    12h 41m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    8h 34m
    0