Ђоковић: Надам се да ћу ускоро заиграти у Бањалуци

09.09.2020. 21:00
0
ИЗВОР: СРНА

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изразио је наду да ће ускоро бити у Бањалуци и заиграти тенис на новоотвореном Националном тениском центру.

Ђоковић је у видео-поруци поводом свечаног отварања Националног тениског центра у Бањалуци честитао свима који су учествовали у градњи овог импозантног објекта уз жаљење што није могао лично да присуствује овом чину.

- Надам се да ћу у што скоријој будућности моћи да посјетим Бањалуку, да играм на новом терену, да уживам у тенису и слављену спорта, породице и здравог живота. Свако добро - поручио је најбољи српски и свјетски тенисер који се тренутно налази у Њујорку.

Његов отац Срђан Ђоковић, који је вечарас дошао у Бањалуку, рекао је да није често у овом граду, али да ће то у будућности исправити и он и његов син Новак.

- Обећавам да ће Новак првом приликом, чим се склони овај вирус који нас је све спутао, доћи овдје, надам се да ће то бити већ на прољеће - истакао је Срђан Ђоковић.

Он је додао да је тенис спорт који уједињује људе, да је признат у цијелом свијету, те да све земље ове регије треба да су поносне што имају најбољег тенисера свијета.

Предсједник Тениског савез Републике Српске Драшко Милиновић захвалио је Срђану и породици Ђоковић што свих ових година сарађују са Тениским савезом Републике Српске

Он је додао да је одлука о градњи терена донесена уочи почетка турнира "Адрија тур", те је захваљујући институцијама Републике Српске то постигнуто у рекордном року.

- Све је рађено по највећим свјетским стандардима и од овог тренутка АТП мастерси могу да се играју у Бањалуци - поручио је Милиновић.

Спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић рекао је да је велика част присуствовати свечаном чину отварања Националног тениског центра.

Он је истакао да је Бањалука тениски град, која је дала велике тенисере какви су Бојан Вујић и Николина Јовић.

- Помало сам љубоморан јер Београд и Србија немају овакав центар. Љубоморан сам и на овдашњи Челенџер на којем су играли наши најбољи тенисери - нагласио је Болић у Бањалуци.

Симболичним ударцима тениским рекетом млада тенисерка Теа Ковачевић из Градишке симболично је прогласила отвореним Национални тениски центар у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 35m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 8m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 45m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 14m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 12m
    0