Ђоковић побиједио Рубљова за полуфинале

17.11.2021. 18:51
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић побиједио је Руса Андреја Рубљова са 2:0 (6:3, 6:4) и тако сачувао максималан учинак у "зеленој" групи на завршном мастерсу у Торину.

Ово је био први међусобни сусрет Ђоковића и петог тенисера свијета, а Новак га је у потпуности надиграо и осим првог гема на мечу све је код српског тенисера функционисало савршено.

Новак је овом побједом готово сигурно осигурао пласман у полуфинале и само га математика дијели од тога да и званично осигура пролаз даље.

Пролаз му је олакшан и тиме што се Стефанос Циципас повукао са турнира, па ће умјесто њега ускочити Британац Камерон Нори са којим ће Ђоковић играти у петак у посљедњем мечу групне фазе.

Новак је на старту меча претрпио брејк, али је само тада Рубљов успио да надигра Ђоковића. Већ у наредном гему је вратио брејк, а касније био сигурнији на свој сервис.

Чекао је Новак прилику за брејк, једну је пропустио у четвртом гему, али је у осмом стигао до нове и дошао до вођства од 5:3, па је у наредном гему одмах и сервисима осигурао вођство од 1:0 у сетовима.

У другом је Ђоковић био још убједљивији. Није противнику допустио ниједну брејк шансу, док је два пута одузео Русу сервис и на крају добио други сет са 6:2.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 12m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 4m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 55m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 40m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 47m
    4