Ђоковић проговорио о новом члану тима

08.05.2024. 17:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за медије уочи мастерса у Риму, гдје је тријумфовао шест пута.

Новака није било на терену много ове године, свега на четири турнира.

Најбољи резултат ове сезоне је дошао у Монте Карлу када је дошао до полуфинала у коме је поражен од Каспера Руда. А када су сви очекивали да ће играти и у Мадриду, поготово ако се узме чињеница да има мало мечева у ногама те да још нема титулу ове године што је за његове стандарде незамисливо, он је одлучио да поново прескочи турнир који се игра у престоници Шпаније.

- Имао сам доста времена да се одморим и тренирам - рекао је Ђоковић.

Па се потом осврнуо и на сам долазак у Рим те тренинг и прилагођавање условима који владају у Италији, иако је њему овај терен и окружење јако добро познато.

- Стигао сам пре два дана да бих тренирао на централном терену, а очигледно имам четири или пет дана пре првог меча -.

Ових дана је спаринговао са Григором Димитровим и Холгером Рунеом, који га је иначе прошле године избацио управо у Риму и то у четвртфиналу.

- Другачије је када тренирате са њима, играте, видите где је ваша игра, дижете форму за први званични меч. Надам се да ћу у Риму моћи да играм боље него у Монте Карлу. Жеља је увек да догурам далеко -.

Гебхард Грич је нови-стари члан тима и са Новаком ради на кондицији. Ђиђи и Ноле су сарађивали дуги низ година и тада је широм тениског свијета владало једно мишљење – Ђоковић је машина која се не умара. Ту је још увијек и Ненад Зимоњић у својству тренера, савјетника, но шта ће бити на тој релацији није још увијек познато те се чека коначна одлука спрског аса на коју ћемо морати још мало да причекамо.

- Тренутно радим са кондиционим тренером са којим сам радио дуги низ година. Није требало много времена да се прилагодим на његов програм и приступ. Заиста се добро познајемо. Осећам да смо добро синхронизовани у погледу тога шта желимо да радимо, како желимо да приступимо тренингу. Уз Ненада, такође. Задовољан сам како је протекло 10, 14 дана што се тиче тренинга – рекао је најбољи тенисер свијета.

Ђоковић ће у другом колу играти са бољим из дуела Сафијулин – Муте.

Против Руског тенисера је играо два пута и у оба је славио максималним резултатом, посљедни управо на недавно одржаном турниру у Монте Карлу. Док се са Француским тенисером састао једном и то 2019. на мастерсу у Паризу, дакле дворанским условима , гдје је Ноле славио у два одиграна сета.

Коментари 0
Повезане вијести
Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    7h 52m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    18h 10m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    18h 16m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    18h 14m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    17h 5m
    0