Đoković progovorio o novom članu tima

08.05.2024. 17:30
0
IZVOR: nezavisne.com

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije uoči mastersa u Rimu, gdje je trijumfovao šest puta.

Novaka nije bilo na terenu mnogo ove godine, svega na četiri turnira.

Najbolji rezultat ove sezone je došao u Monte Karlu kada je došao do polufinala u kome je poražen od Kaspera Ruda. A kada su svi očekivali da će igrati i u Madridu, pogotovo ako se uzme činjenica da ima malo mečeva u nogama te da još nema titulu ove godine što je za njegove standarde nezamislivo, on je odlučio da ponovo preskoči turnir koji se igra u prestonici Španije.

- Imao sam dosta vremena da se odmorim i treniram - rekao je Đoković.

Pa se potom osvrnuo i na sam dolazak u Rim te trening i prilagođavanje uslovima koji vladaju u Italiji, iako je njemu ovaj teren i okruženje jako dobro poznato.

- Stigao sam pre dva dana da bih trenirao na centralnom terenu, a očigledno imam četiri ili pet dana pre prvog meča -.

Ovih dana je sparingovao sa Grigorom Dimitrovim i Holgerom Runeom, koji ga je inače prošle godine izbacio upravo u Rimu i to u četvrtfinalu.

- Drugačije je kada trenirate sa njima, igrate, vidite gde je vaša igra, dižete formu za prvi zvanični meč. Nadam se da ću u Rimu moći da igram bolje nego u Monte Karlu. Želja je uvek da doguram daleko -.

Gebhard Grič je novi-stari član tima i sa Novakom radi na kondiciji. Điđi i Nole su sarađivali dugi niz godina i tada je širom teniskog svijeta vladalo jedno mišljenje – Đoković je mašina koja se ne umara. Tu je još uvijek i Nenad Zimonjić u svojstvu trenera, savjetnika, no šta će biti na toj relaciji nije još uvijek poznato te se čeka konačna odluka sprskog asa na koju ćemo morati još malo da pričekamo.

- Trenutno radim sa kondicionim trenerom sa kojim sam radio dugi niz godina. Nije trebalo mnogo vremena da se prilagodim na njegov program i pristup. Zaista se dobro poznajemo. Osećam da smo dobro sinhronizovani u pogledu toga šta želimo da radimo, kako želimo da pristupimo treningu. Uz Nenada, takođe. Zadovoljan sam kako je proteklo 10, 14 dana što se tiče treninga – rekao je najbolji teniser svijeta.

Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Safijulin – Mute.

Protiv Ruskog tenisera je igrao dva puta i u oba je slavio maksimalnim rezultatom, posljedni upravo na nedavno održanom turniru u Monte Karlu. Dok se sa Francuskim teniserom sastao jednom i to 2019. na mastersu u Parizu, dakle dvoranskim uslovima , gdje je Nole slavio u dva odigrana seta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom
Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković
Đoković: Bilo je baš loše u smislu ravnoteže Đoković: Bilo je baš loše u smislu ravnoteže
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    8h 32m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 50m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 56m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 54m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 45m
    0