Ђоковић се враћа у Мадрид

26.03.2024. 21:50
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Српски тенисер Новак Ђоковић се враћа у Мадрид - Мастерс из шпанске престонице објелоданио је списак учесника и на његовом врху се налази име најбољег тенисера свих времена.

Наравно, то није гаранција да ће и играти, али самим тим што није отказао учешће, шансе за његов долазак постоје.

Пријаве играча за грен слемове и мастерсе су аутоматске и они, ако не желе да учествују, шаљу отказе. Ситуација са осталим турнирима је другачија – за њих се тенисери пријављују.

Ђоковић није играо у Каха Махики, како се зове мадридски стадион, од 2022, када је у полуфиналу поражен од Карлоса Алкараса. Три пута је славио на овом мастерсу, 2011, 2016. и 2019.

Сва тројица преосталих српски тенисера који могу да играју у Мадриду такође су на списку учесника: Ласло Ђере, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић, пише Спорт клуб.

За сада, скоро мјесец дана прије почетка турнира, цјелокупна елита је на листи, али оно што домаћине посебно радује то је да је и Рафаел Надал на њој. Краљ шљаке је прошле године прескочио комплетну сезону на овој подлози, а сада се нада да ће моћи да учествује. Прије Мадридског опена, пријављен је за турнире у Монте Карлу и Барселони. Осим Надала, још тројица тенисера су затражили учешће на основу заштитног рејтинга, због дугих пауза због повреда: Денис Шаповалов, Матео Беретини и Марин Чилић. Надал је рекордер са пет титула.

Карлос Алкарас је освојио посљедња два пехара. Млади Шпанац има још три шампионска трофеја на мастерсима, два у Индијан Велсу и један у Мајамију. Од младих тенисера два пута је славио и Александер Зверев.

У женској конкуренцији трофеј брани Арина Сабаленка. И она има двије титуле у Мадриду, али не узастопно

Мадридски опен од прошле године траје 12 дана, баш као и римски и шангајски. Индијан Велс и Мајами много дуже толико трају, а од наредне сезоне, придружиће им се и Канада и Синсинати.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у главни жреб мастерса у Мадриду Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у главни жреб мастерса у Мадриду
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 24m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 46m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 1m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 54m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 0m
    1