Đoković se vraća u Madrid

26.03.2024. 21:50
0
IZVOR: glassrpske.com

Srpski teniser Novak Đoković se vraća u Madrid - Masters iz španske prestonice objelodanio je spisak učesnika i na njegovom vrhu se nalazi ime najboljeg tenisera svih vremena.

Naravno, to nije garancija da će i igrati, ali samim tim što nije otkazao učešće, šanse za njegov dolazak postoje.

Prijave igrača za gren slemove i masterse su automatske i oni, ako ne žele da učestvuju, šalju otkaze. Situacija sa ostalim turnirima je drugačija – za njih se teniseri prijavljuju.

Đoković nije igrao u Kaha Mahiki, kako se zove madridski stadion, od 2022, kada je u polufinalu poražen od Karlosa Alkarasa. Tri puta je slavio na ovom mastersu, 2011, 2016. i 2019.

Sva trojica preostalih srpski tenisera koji mogu da igraju u Madridu takođe su na spisku učesnika: Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, piše Sport klub.

Za sada, skoro mjesec dana prije početka turnira, cjelokupna elita je na listi, ali ono što domaćine posebno raduje to je da je i Rafael Nadal na njoj. Kralj šljake je prošle godine preskočio kompletnu sezonu na ovoj podlozi, a sada se nada da će moći da učestvuje. Prije Madridskog opena, prijavljen je za turnire u Monte Karlu i Barseloni. Osim Nadala, još trojica tenisera su zatražili učešće na osnovu zaštitnog rejtinga, zbog dugih pauza zbog povreda: Denis Šapovalov, Mateo Beretini i Marin Čilić. Nadal je rekorder sa pet titula.

Karlos Alkaras je osvojio posljednja dva pehara. Mladi Španac ima još tri šampionska trofeja na mastersima, dva u Indijan Velsu i jedan u Majamiju. Od mladih tenisera dva puta je slavio i Aleksander Zverev.

U ženskoj konkurenciji trofej brani Arina Sabalenka. I ona ima dvije titule u Madridu, ali ne uzastopno

Madridski open od prošle godine traje 12 dana, baš kao i rimski i šangajski. Indijan Vels i Majami mnogo duže toliko traju, a od naredne sezone, pridružiće im se i Kanada i Sinsinati.

Komentari 0
Povezane vijesti
Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO) Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 1m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    23h 31m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 45m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 2m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 32m
    0