Ђорђе Ђоковић: Ово је био најгори могући сценарио

23.06.2020. 10:43
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Директор Адрија тура Ђорђе Ђоковић говорио је о отказивању финала такмичења у Задру.

Меч за трофеј није одигран, пошто је непосредно прије тога објављено да је бугарски тенисер Григор Димитров позитиван на вирус корона.

-Имали смо ситуацију са Димитровим. Јако сам био погођен вешћу да је Борна Ћорић, мој другар из детињства, заражен вирусом корона. У овом тренутку имамо тестираних око стотину људи, што играча, што људи из организације. Свега четири особе су позитивне. Из Хрватске нас уверавају да је све под котролом. Нема разлога за панику. Највећа нам је брига да сви заражени буду заштићени и да кроз инфекцију прођу што блаже. Када је Димитров објавио да је позитиван, мој став је био да се финале откаже. Желимо да заштитимо сваког играча и сваког навијача. Григор је пре Београда и Задра био у Софији. Ми смо свима из организације рекли да ако осете било какве симптоме, да нам пријаве. Иванишевић је у четвртак имао температуру, али је био негативан на тесту. Јуче се опет тестирао и опет је био негативан. Ово је био један догађај хуманитарног карактера. Наша жеља је била да се скупимо, играмо тенис, да пружимо навијачима у Београду, Задру и широм света добру тениску забаву. Овај сценарио је био најгори могући. Са наше стране је урађено све да се заштитимо, све мере су биле спроведене- рекао је Ђорђе Ђоковић у Јутарњем програму ТВ Прва.

Ђоковић каже да се Димитров није жалио ни на шта, осим на лакат.

-Ми нисмо имали информацију од Григора да се осећа лоше, да има симптоме. Он је пријавио повреду лакта, из тог разлога није учествовао на отварању Адрија тура у Задру. Да смо имали било какве индикације од Григора, он би се тестирао. Од њега нисмо имали такву информацију. Он није показивао било какве знаке малаксалости и да је под температуром. Тражио је само помоћ физиотерапеута за лакат-.

-Било је само по потреби. Како закон налаже, тако смо поступали. Сви играчи који су долазили из иностранства, једино је Доминик Тим имао обавезу да се тестира пред полетање. Никога нисмо приморавали, било је препоручено. Они нису хтели да се тестирају док се не појаве никакви симптоми-.

-Ми смо од тренутка када смо сазнали да је Димитров позитиван, имали смо контакт са епидемиолозима како да се понашамо. Новак није имао обавезу да се тестира у Хрватској, није осећао никакве симптоме. Упутио се ка Београду где је одмах при слетању одрадио тестирање. Ми смо одрадили све по закону и по инструкцијама епидемиолога- закључио је Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић: Поново бих организовао „Адрија тур“ Ђоковић: Поново бих организовао „Адрија тур“
Отказан „Адрија тур“ у Бaњалуци и Сарајеву Отказан „Адрија тур“ у Бaњалуци и Сарајеву
Српски ас ће сам саопштити да ли је позитиван на вирус корона Српски ас ће сам саопштити да ли је позитиван на вирус корона
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 48m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 50m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 43m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 51m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 48m
    0