Ђорђевић: Шпанија најтежи ривал до сада, имају играче који раде фантастичан дефанзивни посао

07.09.2019. 10:35
0
ИЗВОР: Srpska.info

Кошаркаши Србије сутра од 14.30 часова играју против Шпаније, за прво мјесто у групи Ј на Свјетском првенству. Репрезентација је одрадила тренинг у Вухану, а за селектора Александра Ђорђевића је ово најважнија утакмица.

– Најважнија, најтежа и најзахтјевнија утакмица до сада. Они су екипа која већ годинама свако велико такмичење крене у слабијем ритму, а онда се дижу. Имају искуство, лидере попут Љуља, Рубија, Рудија Фернандеза, Марка Гасола… Играју физички јако снажно, на ивици фаула. Морамо да будемо спремни и да наметнемо нашу игру, рекао је Ђорђевић.

Селектор је истакао да је одбрана заштитни знак ривала.

– Имају играче који раде фантастичан дефанзиван посао, попут Ориоле, Клавера и млађег Ернангомеза. Одбрана је заштитни знак већ годинама. То ће бити супер изазов за нас и долази у правом тренутку додао је селектор.

Србија је сад у улози благог фаворите.

–Сада морамо да идемо прије свега да победимо, а са каквом разликом то је мање важно. Морамо да радимо оно што знамо, да наставимо у свом ритму, ништа специјално није потребно, није нам потребна посебна мотивација, поручио је Ђорђевић.

Саша Ђорђевић и Серђо Скариоло имају посебан однос, пошто су заједно сарађивали у Фортитуду из Болоње и мадридском Реалу.

– Он је мој пријатељ, ја га јако поштујем, има врхунске успјехе с шпанском репрезентацијом. Као помоћни тренер у НБА лиги освојио је и шампионски прстен. Јавно му честитам сада, а приватно сам то урадио одавно. Човек који зна како да доведе репрезентацију до врха, свих ових година они су на постољу. Ово је репрезентација која зна како се играју овакве утакмице. Имају велики квалитет – истакао је селектор Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 44m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 59m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 17m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 9m
    0