Ђукановић тражи затварање црногорске границе

02.03.2021. 18:41
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић тражи затварање Црне Горе због погоршане епидемиолошке ситуације.

Он се данас обратио грађанима Црне Горе, а у видеу је навео да је ситуација из априла и маја када је ситуација у другим земљама била катастрофална и када је лидерима изјављивао саучешћа, сада црногорска реалност.

– Стравичне бројке о свакодневном порасту броја умрлих и заражених не смију никога у Црној Гори оставити равнодушним – саопштио је Ђукановић и додао да је здравље грађана у озбиљној опасности.

Он је рекао да је за нешто више од 11 мјесеци од посљедица инфекције вирусом корона преминуло преко 1 000 грађана и да су сада више него икад потребни системски приступ, тимско дјеловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност, у обављању свих послова.

У том циљу неопходно је ажурно увођење и енергична примјена адекватних епидемиолошких мјера, ефикасна и дјелотворна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору без PCR теста, као и убрзање процеса имунизације становништва у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва. Да би успјели у томе морамо се уздићи изнад свих подјела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо – казао је Ђукановић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    20h 42m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    23h 1m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    23h 28m
    0
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    18h 49m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    18h 53m
    0