Đukanović traži zatvaranje crnogorske granice

02.03.2021. 18:41
0
IZVOR: srpskacafe.com

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u videu je naveo da je situacija iz aprila i maja kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.

– Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smiju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim – saopštio je Đukanović i dodao da je zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti.

On je rekao da je za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije virusom korona preminulo preko 1 000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primjena adekvatnih epidemioloških mjera, efikasna i djelotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspjeli u tome moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo – kazao je Đukanović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad? Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 36m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 40m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    8h 31m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    22h 58m
    0