„Ђурђевдански фестивал“: У сусрет мају - мјесецу дјечије пјесме

25.04.2024. 12:10
0
ИЗВОР: katera.news

„Ђурђевдански фестивал“, који се традиционално одржава у мају, ове године слави свој тридесети рођендан.

Фестивал је заказан за петак, 17. мај, у Спортској дворани „Борик“ у Бањалуци, а двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине, односно из 16 градова Европе и Азије, такмичиће се за вриједне награде.

- Одрастао је уз генерације талентоване дјеце и постао највећи фестивал дјечије ауторске музике у Југоисточној Европи и други фестивал оваквог типа на Старом континенту. Док се одмарамо у данима првомајских и васкршњих празника, позивамо све љубитеље добре музике и дјечије пјесме да упознају наше овогодишње извођаче. Њихове биографије и фотографије можете пронаћи на званичној страници Фестивала, као и на Фејсбук и Инстаграм страници фестивала – поручили су организатори.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Композитору Ђорђу Јованчићу из Источног Сарајева трећа награда за пјесму "Дјеца свемира" Композитору Ђорђу Јованчићу из Источног Сарајева трећа награда за пјесму "Дјеца свемира"
Тара и Зола Ристић из Источног Сарајева и Андреа Јаковљевић из Фоче на „Ђурђевданском фестивалу“ Тара и Зола Ристић из Источног Сарајева и Андреа Јаковљевић из Фоче на „Ђурђевданском фест...
"Ђурђевдански фестивал" у онлајн формату "Ђурђевдански фестивал" у онлајн формату
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 43m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 41m
    7
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 7m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 22m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 1m
    0