„Đurđevdanski festival“: U susret maju - mjesecu dječije pjesme

25.04.2024. 12:10
0
IZVOR: katera.news

„Đurđevdanski festival“, koji se tradicionalno održava u maju, ove godine slavi svoj trideseti rođendan.

Festival je zakazan za petak, 17. maj, u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci, a dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije, takmičiće se za vrijedne nagrade.

- Odrastao je uz generacije talentovane djece i postao najveći festival dječije autorske muzike u Jugoistočnoj Evropi i drugi festival ovakvog tipa na Starom kontinentu. Dok se odmaramo u danima prvomajskih i vaskršnjih praznika, pozivamo sve ljubitelje dobre muzike i dječije pjesme da upoznaju naše ovogodišnje izvođače. Njihove biografije i fotografije možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala, kao i na Fejsbuk i Instagram stranici festivala – poručili su organizatori.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kompozitoru Đorđu Jovančiću iz Istočnog Sarajeva treća nagrada za pjesmu "Djeca svemira" Kompozitoru Đorđu Jovančiću iz Istočnog Sarajeva treća nagrada za pjesmu "Djeca svemira"
Tara i Zola Ristić iz Istočnog Sarajeva i Andrea Jakovljević iz Foče na „Đurđevdanskom festivalu“ Tara i Zola Ristić iz Istočnog Sarajeva i Andrea Jakovljević iz Foče na „Đurđevdanskom fest...
"Đurđevdanski festival" u onlajn formatu "Đurđevdanski festival" u onlajn formatu
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 52m
    10
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 33m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 56m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 40m
    0
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    13h 7m
    0