ДНС остаје коалициони партнер

15.10.2020. 17:19
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Лидер СНСД-a Милорад Додик тврди да ДНС остаје њихов каолициони партнер.

Додик каже да је лидер ДНС-а Ненад Нешић поднио оставку на мјесто в.д. директора „Путева Републике Српске“ из здравствених разлога, тврдећи да обавезе превазилазе његово здравствено стање.

– Спекулације су разне, не бих о томе. Они остају наш коалициони партнер. Желимо да поново сједнемо са њима и да опет разговарамо о коалицилоној сарадњи. Немамо намјеру да било кога смјењујемо, сви њихови људи ће остати на својим мјестима. Нешићу смо рекли да након мјесец – два, послије здравственог третмана, можемо поново да разговарамо. Респисаћемо конкурс за директора „Путева“ и Нешић, ако буде здравствено способан, може да се појави на том конкурсу и да се одлучује по процедури – рекао је Додик на конференцији за новинаре.

У случају да ДНС одлучи да оде у опозицију, Додик је рекао да ће да поштује њихову одлуку.

– Ако неко од њих поднесе оставку, прихватићемо је. Они који не поднесу оставку, ми их нећемо разрјешавати. То се односи почев од нивоа БиХ па до општина и градова. Немамо ниједан разлог да изражавамо незадовољство нашом сарадњом са ДНС-ом. Погрешно је ствари адресирати на терен СНСД-а. Ако је тема о томе да функција директора „Путева“ припада ДНС-у, припашће ДНС-у. Ми смо именовали в.д. док се не проведе процедура. Они имају своје органе, ја то поштујем. Због данашњих обавеза, нисам био у контакту са Нешићем, ни са било ким – додао је Додик.

Подсјећамо, сутра се очекује сједница Предсједништва ДНС-а на којој ће се разговарати о судбини коалиције са СНСД-ом.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 52m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 36m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 49m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 3m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 55m
    0