DNS ostaje koalicioni partner

15.10.2020. 17:19
0
IZVOR: Srpskainfo

Lider SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da DNS ostaje njihov kaolicioni partner.

Dodik kaže da je lider DNS-a Nenad Nešić podnio ostavku na mjesto v.d. direktora „Puteva Republike Srpske“ iz zdravstvenih razloga, tvrdeći da obaveze prevazilaze njegovo zdravstveno stanje.

– Spekulacije su razne, ne bih o tome. Oni ostaju naš koalicioni partner. Želimo da ponovo sjednemo sa njima i da opet razgovaramo o koalicilonoj saradnji. Nemamo namjeru da bilo koga smjenjujemo, svi njihovi ljudi će ostati na svojim mjestima. Nešiću smo rekli da nakon mjesec – dva, poslije zdravstvenog tretmana, možemo ponovo da razgovaramo. Respisaćemo konkurs za direktora „Puteva“ i Nešić, ako bude zdravstveno sposoban, može da se pojavi na tom konkursu i da se odlučuje po proceduri – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

U slučaju da DNS odluči da ode u opoziciju, Dodik je rekao da će da poštuje njihovu odluku.

– Ako neko od njih podnese ostavku, prihvatićemo je. Oni koji ne podnesu ostavku, mi ih nećemo razrješavati. To se odnosi počev od nivoa BiH pa do opština i gradova. Nemamo nijedan razlog da izražavamo nezadovoljstvo našom saradnjom sa DNS-om. Pogrešno je stvari adresirati na teren SNSD-a. Ako je tema o tome da funkcija direktora „Puteva“ pripada DNS-u, pripašće DNS-u. Mi smo imenovali v.d. dok se ne provede procedura. Oni imaju svoje organe, ja to poštujem. Zbog današnjih obaveza, nisam bio u kontaktu sa Nešićem, ni sa bilo kim – dodao je Dodik.

Podsjećamo, sutra se očekuje sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj će se razgovarati o sudbini koalicije sa SNSD-om.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 8m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 23m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 14m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 41m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 33m
    0