До 12. јуна сваки дан литургије и поклоњење моштима Свете Ане

15.05.2023. 09:34
0
ИЗВОР: srna.rs

У манастиру Светог Василија у Мркоњићима сваки дан ће до 12. јуна бити служена Света литургија, а вјерници могу да се поклоне моштима светитељеве мајке - Свете Ане-Анастасије, најављено је из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Свете литургије биће служене, по благослову Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, сваког дана у 8.00 часова.

Из Епархије су навели да поклоници са свих страна пристижу у Манастир, гдје стрпљиво чекају да приступе кивоту, узнесу молитве и приме благослов.

- Херцеговина се ових дана, уз духовно покровитељство Светог Василија чијом се снагом вијековима кријепи и обнавља, као незаслуженог дара удостојила и живог молитвеног присуства светитељеве мајке Ане - истакли су из Епархије.

Мошти Свете Ане-Анастасије, мајке Светог Василија Острошког и Тврдошког, које су прије неколико дана пронађене у Мркоњићима, први пут су на поклоњење изнесене пред вјернике 12. маја - на празник посвећен Острошком чудотворцу.

Неколико хиљада вјерника из цијеле Херцеговине и шире од тада се поклонило моштима светитељке.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 23m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 41m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 8m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 56m
    0