Do 12. juna svaki dan liturgije i poklonjenje moštima Svete Ane

15.05.2023. 09:34
0
IZVOR: srna.rs

U manastiru Svetog Vasilija u Mrkonjićima svaki dan će do 12. juna biti služena Sveta liturgija, a vjernici mogu da se poklone moštima svetiteljeve majke - Svete Ane-Anastasije, najavljeno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Svete liturgije biće služene, po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, svakog dana u 8.00 časova.

Iz Eparhije su naveli da poklonici sa svih strana pristižu u Manastir, gdje strpljivo čekaju da pristupe kivotu, uznesu molitve i prime blagoslov.

- Hercegovina se ovih dana, uz duhovno pokroviteljstvo Svetog Vasilija čijom se snagom vijekovima krijepi i obnavlja, kao nezasluženog dara udostojila i živog molitvenog prisustva svetiteljeve majke Ane - istakli su iz Eparhije.

Mošti Svete Ane-Anastasije, majke Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, koje su prije nekoliko dana pronađene u Mrkonjićima, prvi put su na poklonjenje iznesene pred vjernike 12. maja - na praznik posvećen Ostroškom čudotvorcu.

Nekoliko hiljada vjernika iz cijele Hercegovine i šire od tada se poklonilo moštima svetiteljke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 16m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 34m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 1m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    12h 49m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 10m
    0