Милићи: До краја године отварање погона "Југотекса"

07.09.2020. 17:22
0
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић и власник фирме за производњу заштитне одјеће "Југотекс" из Смедерева Дејан Ристић потписали су данас уговор о отварању погона у Милићима, у којем ће бити запослено 25 жена.

Лазаревић је навео да је општина Милићи обезбиједила простор од 486 метара квадратних, који је потребно адаптирати да би били обезбјеђени одлични услови за рад.

-Општина ће учествовати са 40.000 КМ, а то су средства која ћемо обезбиједити за уређивање простора и обуку радника- рекао је Лазаревић новинарима.

Он је нагласио да је општини Милићи битно да инвеститори долазе у ту локалну заједницу.

-Када људи имају сигуран посао они ће и остати на овим просторима, јер им се обезбјеђује егзистенција- рекао је Лазаревић.

Ристић је истакао да се погон у Милићима отвара с циљем развоја овог дијела Републике Српске и давања доприноса учвршћивању сарадње Србије и Српске.

-За почетак запослићемо 25 жена које ће проћи обуку на машинама. Производња у погону у Милићима требало би да почне до краја године- најавио је Ристић.

Фирма "Југотекс" из Смедерева једна је од већих произвођача заштитне одјеће у Србији и велики извозник у Републику Српску и земље ЕУ. Годишње произведе више од 360.000 комада радне и специјализоване заштитне одјеће, а запошљава 120 радника.

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи" Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи"
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Најчитаније
 • Слана бајадера
  12h 37m
  0
 • Злочин у Варварину
  12h 12m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  5h 14m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  7h 11m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  5h 28m
  0