Милићи: До краја године отварање погона "Југотекса"

07.09.2020. 17:22
0
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић и власник фирме за производњу заштитне одјеће "Југотекс" из Смедерева Дејан Ристић потписали су данас уговор о отварању погона у Милићима, у којем ће бити запослено 25 жена.

Лазаревић је навео да је општина Милићи обезбиједила простор од 486 метара квадратних, који је потребно адаптирати да би били обезбјеђени одлични услови за рад.

-Општина ће учествовати са 40.000 КМ, а то су средства која ћемо обезбиједити за уређивање простора и обуку радника- рекао је Лазаревић новинарима.

Он је нагласио да је општини Милићи битно да инвеститори долазе у ту локалну заједницу.

-Када људи имају сигуран посао они ће и остати на овим просторима, јер им се обезбјеђује егзистенција- рекао је Лазаревић.

Ристић је истакао да се погон у Милићима отвара с циљем развоја овог дијела Републике Српске и давања доприноса учвршћивању сарадње Србије и Српске.

-За почетак запослићемо 25 жена које ће проћи обуку на машинама. Производња у погону у Милићима требало би да почне до краја године- најавио је Ристић.

Фирма "Југотекс" из Смедерева једна је од већих произвођача заштитне одјеће у Србији и велики извозник у Републику Српску и земље ЕУ. Годишње произведе више од 360.000 комада радне и специјализоване заштитне одјеће, а запошљава 120 радника.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 52m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 55m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 14m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 27m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 28m
    3