До уторка још један састанак тројке уз супервизију Вигемарка

16.08.2019. 16:41
0
ИЗВОР: Патриа

Још увијек се чека на званичну потврду ове информације, али састанак предсједника СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића требао би се одржати најкасније до уторка, 20. августа, када су заказане двије сједнице Предсједништва БиХ, сазнаје Новинска агенција Патриа.

Нови састанак је усаглашен током јучерашњег разговора шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларса-Гунара Вигемарка и Додика на Јахорини. Разговор Вигемарка и Додика трајао је око два сата, а Вигемарк би требао посредовати и током нове рунде преговора предсједника СНСД, ХДЗ и СДА.

Додик је раније изјавио да одбија послати своју делегацију у Амбасаду САД-а у Сарајеву, гдје су се требали приближити ставови око НАТО-а.

Раније, 5. августа у Сарајеву је одржан састанак лидера политичких странака и шефа делегације Европске уније у БиХ Ларса Гунара-Вигемерка око деблокаде формирања власти. Предсједници СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ тада су постигли договор у вези са формирањем Савјета министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

Ситуација иза тога се закомпликовала, јер се различито тумаче потписани Принципи, а који се односе на усвајање Годишњег националног плана (АНП) без којег Жељко Комшић и Шефик Џаферовић неће подржати СНСД-овог Зорана Тегелтију за будућег предсједавајућег Савјета министара.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати! Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    1h 17m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    19h 19m
    7
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    21h 19m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    20h 55m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    20h 5m
    0