Додијељена признања и награде поводом Дана и крсне славе општине Источни Стари Град

08.08.2023. 22:00
8
ИЗВОР: srna.rs

Скупштина општине Источни Стари Град додијелила је вачерас поводом Дана и крсне славе ове локалне заједнице - Светог великомученика Пантелејмона признања и награде истакнутим привредницима и појединцима из ове општине.

Признање са повељом општине Источни Стари Град за несебичну помоћ и подршку у стварању, изградњи и развоју општине уручено је вечерас УНИС институту за екологију, заштиту на раду и заштиту од пожара Источно Сарајево, чији је директор Ђорђе Милишић, "Хидролету" из Рогатице чији је директор Сретко Станишић и комуналном предузећу "Глог" Источни Стари Град чији је директор Славиша Јовичић, а свим запосленим радницима припашће новчана награда од по 100 КМ.

Признање са повељом за најперспективнијег предузетника отишло је у руке предузећа "Пајопром" власника Павла Дерикоње, а признање са повељом општине Источни Стари Град "Да се не заборави" добио је Малко Короман, актуелни замјеник начелника општине.

Признањима и новчаним износима награђени су најуспјешнији спортиста у дисциплини биатлон Његош Космајац који је добио 300 КМ, најперспективнији спортиста у кик боксу Манојло Ђурић награђен је са 200 КМ, а за остварене резултате у модерном плесу са по 150 КМ награђене су Анастасија и Магдалена Петровић.

Теодора Малетић награђена је са 150 КМ за остварене резултате у Средњошколском центру "Пале", Сара Малетић као најуспјешнији студент на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву са 300 КМ, а Кристина Малетић најперспективнији студент Економског факултета Универзтета у Источном Сарајеву са 150 КМ.

Свечаној сједници претходило је полагање вијенаца на Спомен-обиљежју српским борцима Одбрамбено-отаџбинског рата на Хреши, чиме је почело обиљежавање Дана и крсне славе Источни Стари Град - Светог великомученика Пантелејмона.

Пантелејмонске свечаности у Источном Старом граду настављене су вечерас наступом познатих српских гуслара.

Сутра, на Дан општине и крсну славу, у 9.00 часова у Храму Светог великомученика Пантелејмона на Вучјој Луци биће служена литургија, послије које слиједи литија око цркве.

Ломљење славског колача планирано је за 12.00 часова.

Коментари 8
 • Generic placeholder image
  Bokica 10.08.2023. 16:19
  Pusica za dasu Bojkana. ^_^ <3
 • Generic placeholder image
  Princess 10.08.2023. 16:19
  :***
 • Generic placeholder image
  No name 10.08.2023. 14:34
  Platite ljudima jagnjad sto ste uzeli za jagnjijadu klosari....
 • Generic placeholder image
  zorba 10.08.2023. 12:38
  jedva gleda na oci
 • Generic placeholder image
  Krle 09.08.2023. 23:29
  A borcima VRS i RVI od opštine "od šake do lakta", niti ih ko spominje dali im šta treba i kako žive, niti ikom tebaju. Izgleda kad više nikom ne trebaju, zaboravljeni i otpisani.
 • Generic placeholder image
  Grujo 09.08.2023. 21:34
  Ja tebi vojvodo ti meni serdare... I čuj Malko Koroman iz Podgraba zamjenik načelnika Istočni Stari Grad, zemljo otvori se
 • Generic placeholder image
  Хаха 09.08.2023. 20:30
  Источна Стара Пустахија...
 • Generic placeholder image
  Samo Maletići 09.08.2023. 07:33
  Uči li iko išta u ISG osim Maletića?
Повезане вијести
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хи...
Четири лица повријеђена у судару у Источном Старом Граду Четири лица повријеђена у судару у Источном Старом Граду
Најчитаније
 • Сутра хуманитарни базар за Веру на Тргу Србија
  9h 14m
  0
 • У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
  11h 5m
  1
 • Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
  1h 23m
  0
 • Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
  10h 6m
  0
 • Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
  8h 4m
  1