Додик: Договорено потврђивање три закона и избор министра финансија

22.08.2023. 13:06
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће данас на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ бити усвојене три закона - о Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС), омбудсману и слободи приступа информацијама.

- Изабраћемо и министра финансија и трезора БиХ - рекао је Додик, након састанка владајућих странака на нивоу БиХ.

Додик је рекао да су договорили да сутра на сједници Савјета министара буду размотрени и потврђени закон о суду БиХ, да се утврди закон о вину и о странцима и упути Представничком дому који ће то потврдити у наредних десетак дана.

Навео је да ће све бити потврђено у Дому народа.

Истакао је да је циљ да БиХ добије статус кандидата до краја године.

- Усагласили смо се да спремно дочекамо нове разговоре - навео је Додик.

Он је навео да се на овај начин деблокира европска агенда и да БиХ буде спремна да до нове године добије преговарачки статус и да се у том погледу креће европским интеграцијама.

- То је циљ ове групе људи - рекао је Додик новинарима након састанка представника владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву.

Састанку су осим Додика, из СНСД-а присуствовали Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић, те Сања Вулић, затим лидер ДНС-а Ненад Нешић, предсједник Демоса Недељко Чубриловић и замјеник предсједника те странке Споменка Стевановић, као и потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић.

На састанку су били и лидер ХДЗ-а Драган Човић, из Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, из Наше странке Един Форто и Предраг Којовић, те СДП-а Нермин Никшић и Саша Магазиновић.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламенту процедуру приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Према ранијем политичком договору, то је позиција која припада СНСД-у и Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    6h 21m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 5m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    11h 10m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    11h 14m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    22h 58m
    0