Dodik: Dogovoreno potvrđivanje tri zakona i izbor ministra finansija

22.08.2023. 13:06
0
IZVOR: glassrpske.com

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti usvojene tri zakona - o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), ombudsmanu i slobodi pristupa informacijama.

- Izabraćemo i ministra finansija i trezora BiH - rekao je Dodik, nakon sastanka vladajućih stranaka na nivou BiH.

Dodik je rekao da su dogovorili da sutra na sjednici Savjeta ministara budu razmotreni i potvrđeni zakon o sudu BiH, da se utvrdi zakon o vinu i o strancima i uputi Predstavničkom domu koji će to potvrditi u narednih desetak dana.

Naveo je da će sve biti potvrđeno u Domu naroda.

Istakao je da je cilj da BiH dobije status kandidata do kraja godine.

- Usaglasili smo se da spremno dočekamo nove razgovore - naveo je Dodik.

On je naveo da se na ovaj način deblokira evropska agenda i da BiH bude spremna da do nove godine dobije pregovarački status i da se u tom pogledu kreće evropskim integracijama.

- To je cilj ove grupe ljudi - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu.

Sastanku su osim Dodika, iz SNSD-a prisustvovali Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić, zatim lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Stevanović, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku su bili i lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Kojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravilima Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravi...
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 27m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 29m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 22m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 27m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 30m
    1