Додик: Могуће одлагање избора до средине децембра

07.07.2020. 16:09
0
ИЗВОР: ATV

Након састанка лидера СНСД-а, СДА-а и ХДЗ-а БиХ у Источном Сарајеву, Милорад Додик је поручио да ће избори бити одржани највјероватније средином децембра.

Усвајање Буџета требало би да буде 21. јула, а изборни закон који се односи на Мостар иде данас у Представнички дом, а већ сутра на Дом народа.

- Представници српског народа нису учествовали око разговора и рјешења за Мостар. Због тога смо тражили да се укључе Срби и осигура равноправност поготово на мјесто савјетника. Да се у комисија за градска подручја осигура равноправна улога. Речено је да би требало до избора да се ријеши питање конститутивности Срба у кантонима. Партнери су то прихватили - рекао је Додик.

Додик поручује и да су остала још неразјашњена питања око ЦИК-а и да СДА не жели да разговара на ту тему јер сматрају да је то завршен посао.

- Ми сматрамо да је то незаконито и да ће произвести низ малверзација у самом процесу избора. Да су намјере оваквог избора ЦИК-а лоше и да се жели преко ЦИК-а обрачунавати са другим политичким партијама - рекао је Додик и поручио да СНСД остаје при оспоравању састава ЦИК-а.

У споразуму који су постигли ХДЗ и СДА стоји да ће избори у Мостару бити одржани у исто вријеме. Пошто је то немогуће, остаје могућности да се сви заједно избори одрже средином децембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 51m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 33m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 6m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 40m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 25m
    3