Dodik: Moguće odlaganje izbora do sredine decembra

07.07.2020. 16:09
0
IZVOR: ATV

Nakon sastanka lidera SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik je poručio da će izbori biti održani najvjerovatnije sredinom decembra.

Usvajanje Budžeta trebalo bi da bude 21. jula, a izborni zakon koji se odnosi na Mostar ide danas u Predstavnički dom, a već sutra na Dom naroda.

- Predstavnici srpskog naroda nisu učestvovali oko razgovora i rješenja za Mostar. Zbog toga smo tražili da se uključe Srbi i osigura ravnopravnost pogotovo na mjesto savjetnika. Da se u komisija za gradska područja osigura ravnopravna uloga. Rečeno je da bi trebalo do izbora da se riješi pitanje konstitutivnosti Srba u kantonima. Partneri su to prihvatili - rekao je Dodik.

Dodik poručuje i da su ostala još nerazjašnjena pitanja oko CIK-a i da SDA ne želi da razgovara na tu temu jer smatraju da je to završen posao.

- Mi smatramo da je to nezakonito i da će proizvesti niz malverzacija u samom procesu izbora. Da su namjere ovakvog izbora CIK-a loše i da se želi preko CIK-a obračunavati sa drugim političkim partijama - rekao je Dodik i poručio da SNSD ostaje pri osporavanju sastava CIK-a.

U sporazumu koji su postigli HDZ i SDA stoji da će izbori u Mostaru biti održani u isto vrijeme. Pošto je to nemoguće, ostaje mogućnosti da se svi zajedno izbori održe sredinom decembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    19h 58m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    22h 6m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    18h 19m
    1
  • Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
    20h 36m
    1
  • Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
    21h 51m
    0