Додик најавио реформу: Сви знају да се у Широком Бријегу за три дана заврши факултет

20.12.2019. 12:46
0
ИЗВОР: klix.ba

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Република Српска почетком наредне године припремити реформу образовања.“Шта нам је дао уведени Болоњски процес? Можда је одлична идеја, али је за нас била непримјењива и поразна“, рекао је Додик у емисији Телеринг на РТРС-у.

Он је навео да у БиХ сви знају да се у Широком Бријегу за три дана може завршити факултет, те истакао да такве примјере који су масовно давали дипломе без процедура и знања треба евидентирати и поништити те документе.

Додик је нагласио да одговорне за то треба затворити, а оне који су платили дипломе суспендовати с послова које су добили, јер је ријеч о превари друштва и земље.

-Инсистираћу на томе и сматраћу својим политичким поразом ако се то не уради. Ти људи су морали знати да такве дипломе не могу преживјети верификацију друштва и образовног система - истакао је Додик.

Он је нагласио да је за договор у БиХ са свима који то хоће и схватају да то не подразумијева укљученост странаца који имају интересе попут привредних.

-Европске земље упорно штите своју привреду и банке, а овдје не можеш ништа да учиниш да помогнеш људима у том смислу - рекао је Додик.

Додик је оцијенио да Запад намјерава да мигранте овдје укључи у образовне и друге токове, а да одведе људе који би им користили.

-Наш политички проблем је намјера Запада да извуче радну снагу, а да нама оставе мигранте, који им не требају, обиљежавајући Балкан као нестабилно подручје - закључио је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    20h 10m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    9h 23m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    8h 54m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    9h 17m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    5h 10m
    0