Додик поново обећао ауто-пут Сарајево - Београд

09.11.2020. 18:11
3
ИЗВОР: Катера

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Рогатици да је изградња ауто-пута Сарајево - Београд приоритет свих републичких планова, те да ће реализацијом тог пројекта доћи до даљег развоја ове општине.

Додик је новинарима рекао да се спроводе потребне активности у вези са изградњом овог ауто-пута, попут, како је он истакао, "доношења просторних и других планова који претходе изградњи".

Он је рекао како се од изградње овог ауто-пута никад није ни одустајало, те окривио пандемију вируса корона да је, како он каже, "успорила много тога".

И док становницима Сарајевско-романијске регије још увијек није јасно куда ће се градити нови ауто-пут Сарајево - Београд, јер постоји више опција и планова изградње, ове године су почеле припреме за градњу ауто-пута Бијељина - Београд.

Према писању "Политике" у јуну текуће године, од Бијељине према Брчком ради се парцелација земљишта и према Вукосави и Коридору 5Ц, који ће бити један крак, а други крак односи се на спајање Брчког, Тузле и Сарајева.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара БиХ Војин Митровић је тада рекао да се аутопут Сарајево - Београд гради у два правца.

Један је Сарајево - Тузла - Брчко - Бијељина - Кузмин, а други иде преко Вишеграда односно Вардишта.

– Крак од Кузмина преко Раче и Тузле до Сарајева се ради, али у Србији. Споразумом је дефинисано да Србија ради и мост на ријеци Сави на Рачи и гранични прелаз који ће бити заједнички. На другом краку нема значајнијих помака - рекао је  Митровић.

Истакао је да БиХ добрим дијелом касни с процедурама када је у питању овај пројекат. Једноставно, каже министар, није реализовано све што је договорено.

– Морамо убрзати поступак припреме радова. На том пољу сада ћемо убрзано радити. Врло је битно прије свега за БиХ да се повеже с коридорима 10 и 5Ц - казао је Митровић у јуну за "Политику".

 
Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Kazacok 10.11.2020. 07:44
    Isto kada Stasa i Ljubisa naprave Trg Rusko Srpskog prijateljstva za koji su dobili novac od ruske ambasade prije tri godine!
    Naravno prevarili ih!
  • Generic placeholder image
    Era 10.11.2020. 07:39
    Prvo nas aerodrom u Trebinju
  • Generic placeholder image
    Dzeri Drejk 09.11.2020. 19:07
    Hoce dok Buk bijelu napravi hahahah
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    14h 9m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    1h 33m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    21h 40m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    20h 58m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    12h 23m
    0