Dodik ponovo obećao auto-put Sarajevo - Beograd

09.11.2020. 18:11
3
IZVOR: Katera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Rogatici da je izgradnja auto-puta Sarajevo - Beograd prioritet svih republičkih planova, te da će realizacijom tog projekta doći do daljeg razvoja ove opštine.

Dodik je novinarima rekao da se sprovode potrebne aktivnosti u vezi sa izgradnjom ovog auto-puta, poput, kako je on istakao, "donošenja prostornih i drugih planova koji prethode izgradnji".

On je rekao kako se od izgradnje ovog auto-puta nikad nije ni odustajalo, te okrivio pandemiju virusa korona da je, kako on kaže, "usporila mnogo toga".

I dok stanovnicima Sarajevsko-romanijske regije još uvijek nije jasno kuda će se graditi novi auto-put Sarajevo - Beograd, jer postoji više opcija i planova izgradnje, ove godine su počele pripreme za gradnju auto-puta Bijeljina - Beograd.

Prema pisanju "Politike" u junu tekuće godine, od Bijeljine prema Brčkom radi se parcelacija zemljišta i prema Vukosavi i Koridoru 5C, koji će biti jedan krak, a drugi krak odnosi se na spajanje Brčkog, Tuzle i Sarajeva.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović je tada rekao da se autoput Sarajevo - Beograd gradi u dva pravca.

Jedan je Sarajevo - Tuzla - Brčko - Bijeljina - Kuzmin, a drugi ide preko Višegrada odnosno Vardišta.

– Krak od Kuzmina preko Rače i Tuzle do Sarajeva se radi, ali u Srbiji. Sporazumom je definisano da Srbija radi i most na rijeci Savi na Rači i granični prelaz koji će biti zajednički. Na drugom kraku nema značajnijih pomaka - rekao je  Mitrović.

Istakao je da BiH dobrim dijelom kasni s procedurama kada je u pitanju ovaj projekat. Jednostavno, kaže ministar, nije realizovano sve što je dogovoreno.

– Moramo ubrzati postupak pripreme radova. Na tom polju sada ćemo ubrzano raditi. Vrlo je bitno prije svega za BiH da se poveže s koridorima 10 i 5C - kazao je Mitrović u junu za "Politiku".

 
Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Kazacok 10.11.2020. 07:44
    Isto kada Stasa i Ljubisa naprave Trg Rusko Srpskog prijateljstva za koji su dobili novac od ruske ambasade prije tri godine!
    Naravno prevarili ih!
  • Generic placeholder image
    Era 10.11.2020. 07:39
    Prvo nas aerodrom u Trebinju
  • Generic placeholder image
    Dzeri Drejk 09.11.2020. 19:07
    Hoce dok Buk bijelu napravi hahahah
Povezane vijesti
Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravilima Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravi...
Mladić izboden nožem u parku! Mladić izboden nožem u parku!
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 17m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 22m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 14m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    23h 44m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 28m
    0