Додик поново тражи посебну сједницу Народне скупштине Српске

08.11.2021. 19:52
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је вечерас у Бањалуци да је постигнут договор унутар владајуће коалиције о захтјеву да се одржи посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о враћању преноса надлежности.

Додик је навео да су предсједници политичких партија из владајуће коалиције за то да сједница буде што прије одржана и да се на дневни ред постави информација везана за законе који су преношени, посебно информацију везану за сагласност која је дата за одбрану, индиректне порезе и за високи судски и тужилачки савјет.

Он је рекао да ће све ово бити обједињено у једном тексту приједлога Народној скупштини и додао додајући да владајућа коалиција остаје при ранијим плановима и да нема посебних допуна и измјена у тексту и закључцима.

-  Један од наших закључака иде за тим да се прихвате информације и да се Влади Републике Српске и другим организацијама из тих области да рок до шест мјесеци да се предложи норматива. У том погледу планирамо да већ у првом мјесецу предложимо најмање пет закона који ће Републици Српској вратити права и средства која су јој одузета - појаснио је Додик.

Додик је додао да ће ту бити сет закона који ће пратити правосуђе. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 49m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 24m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 23m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 50m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 42m
    0