Dodik ponovo traži posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske

08.11.2021. 19:52
0
IZVOR: Katera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjaluci da je postignut dogovor unutar vladajuće koalicije o zahtjevu da se održi posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenosa nadležnosti.

Dodik je naveo da su predsjednici političkih partija iz vladajuće koalicije za to da sjednica bude što prije održana i da se na dnevni red postavi informacija vezana za zakone koji su prenošeni, posebno informaciju vezanu za saglasnost koja je data za odbranu, indirektne poreze i za visoki sudski i tužilački savjet.

On je rekao da će sve ovo biti objedinjeno u jednom tekstu prijedloga Narodnoj skupštini i dodao dodajući da vladajuća koalicija ostaje pri ranijim planovima i da nema posebnih dopuna i izmjena u tekstu i zaključcima.

-  Jedan od naših zaključaka ide za tim da se prihvate informacije i da se Vladi Republike Srpske i drugim organizacijama iz tih oblasti da rok do šest mjeseci da se predloži normativa. U tom pogledu planiramo da već u prvom mjesecu predložimo najmanje pet zakona koji će Republici Srpskoj vratiti prava i sredstva koja su joj oduzeta - pojasnio je Dodik.

Dodik je dodao da će tu biti set zakona koji će pratiti pravosuđe. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    21h 37m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    17h 32m
    6
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    14h 2m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    2h 13m
    0
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    13h 11m
    1